Δοκιμάσαμε το Motorola edge 40 neo: Υψηλές επιδόσεις και αντοχές σε Pantone αποχρώσεις

Με ενδεικτική τιμή λιανικής στα 399€, το edge 40 neo βάζει… μπουρλότο στις «ναυαρχίδες», επιστρατεύοντας προηγμένα χαρακτηριστικά σε λογικό κόστος.


Το νέο smartphone της Motorola μοιάζει να έχει συγκεντρώσει… παραγγελίες χαρακτηριστικών από όλους τους κατόχους κινητών μεσαίας κατηγορίας που «ορέγονται» τις επιδόσεις, τις αντοχές και το στιλ των premium συσκευών, των «ναυαρχίδων» που τείνουν να γίνουν

απλησίαστες στην τιμή. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία μέλος της οικογένειας της Lenovo προτείνει μια σαφώς πιο οικονομική λύση, «παραφορτωμένη», ωστόσο, με όλα όσα θα ζήλευε ένα mid-range κινητό από τα flagship μοντέλα.

Με «γαλήνιο» design


Ξεκινάμε από τον σχεδιασμό, όπου το εξαιρετικά λεπτό σώμα (7,76 χιλιοστά) και το ευχάριστα καμπυλόγραμμο σχήμα προσδίδουν ένα αξιομνημόνευτο αισθητικό… αποτύπωμα. Στα χέρια μας για δοκιμή πήραμε την Caneel Bay έκδοση, μια ιδιαίτερη μπλε απόχρωση που μας ανάγκασε να έχουμε μονίμως τη συσκευή γυρισμένη με την πλάτη πάνω για να την καμαρώνουμε! Κάθε φορά που το βλέμμα μας διασταυρώνοταν με το ιδιαίτερο αυτό χρώμα που έχει προκύψει από τη συνεργασία της Motorola με την Pantone, δύσκολα «απομαγνητίζοταν» από την ιδιότυπη έλξη της εξαιρετικά απαλής -σχεδόν αγχολυτικής- αυτής απόχρωσης!

Τα μόλις 172 γρ. του βάρους και η μοναδική αίσθηση αφής της Vegan Leather πλάτης της συσκευής, θα τα περιμέναμε από συσκευή διπλάσιου κόστους. Η IP68 πιστοποίηση στεγανοποίησης απέναντι σε νερό και σκόνη εξασφαλίζει πως το πανέμορφο απόκτημά σας δεν θα καταλήξει στο service κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο, αφού αντέχει σε βύθιση έως και 1,5 μέτρου γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά.

Καμία οικονομία στις επιδόσεις!

Το 5G chipset 6 νανομέτρων της MediaTek, το Dimensity 7030, δείχνει στην πράξη πως η Motorola δεν ήταν διατεθειμένη να προβεί σε συμβιβασμούς στις επιδόσεις του νέου της κινητού. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής αποτελείται από δύο πυρήνες Cortex-A78, χρονισμένους στα 2,5GHz και έξι λιγότερο ενεργοβόρους Cortex-A55, με ταχύτητα στα 2GHz. Στα γραφικά συναντάμε την αξιόλογη «gaming friendly» Mali-G610 MC3 GPU, ενώ τα 12GB RAM και τα 256GB αποθηκευτικού χώρου δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για… μουρμούρα.

Αναφερθήκαμε σε γραφικά και gaming, οπότε ανάλογων επιδόσεων καλείται να είναι και η οθόνη. Πράγματι, η endless edge pOLED display κατορθώνει στις 6,55 ίντσες της να φιλοξενήσει όποια πρόκληση κι αν τις θέσουμε, από streaming σειρών μέχρι παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, με ρυθμό ανανέωσης έως και 144Hz.

10 bit χρώμα και DCI-P3 κάλυψη φάσματος εγγυώνται ένα δισεκατομμύριο αποχρώσεις και εξαιρετική πιστότητα εικόνας. Με τη μέγιστη φωτεινότητα να αγγίζει τα 1300 nits, ακόμα και κάτω από τον ήλιο θα μπορείτε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο απροβλημάτιστα. Τα αφτιά σας θα αναλάβουν να ικανοποιήσουν τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία και η συμβατότητα με Dolby Atmos και Hi-Res Audio / Hi-Res Audio Wireless. Η συσκευή υποστηρίζει Bluetooth 5.4 και tri-band WiFi συνδεσιμότητα έως και 6e γενιάς, ενώ αυτονόητη είναι η ύπαρξη NFC για ανέπαφες ηλεκτρονικές πληρωμές.

Τα πάντα συντονίζονται άψογα κάτω από τη μαεστρική καθοδήγηση του Android 13. Συνδέοντας μάλιστα το Motorola edge 40 neo με μια τηλεόραση ή ένα monitor ξεκλειδώνονται ακόμα περισσότερα σενάρια χρήσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σύνδεση του κινητού με το PC σας, προκειμένου να έχετε να έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές του, να μοιράζεστε αρχεία με τον υπολογιστή ή να χρησιμοποιείτε την κάμερα του smartphone ως webcam.

Η πλατφόρμα «Moto Secure» μάς εφοδιάζει με δυνατότητα σάρωσης για απειλές και θωρακίζει την ακεραιότητα του firmware της συσκευής, αναλαμβάνοντας να κλείσει κάθε «Κερκόπορτα». Ενδιαφέρον έχει και η ανίχνευση Phishing, η οποία μας προειδοποιεί για πιθανές απειλές που σχετίζονται με ύποπτους συνδέσμους ή ιστότοπους, προτού πέσουμε στην παγίδα του αφελούς και απονήρευτου «κλικ»!

Επάρκεια και στις κάμερες

Η διπλή κύρια κάμερα αποτελείται από έναν Ultra Pixel 50MP αισθητήρα πίσω από έναν φακό μεγάλου διαφράγματος (f/1,8) με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και από έναν 13MP σένσορα που υπηρετεί τον υπερευρυγώνιο φακό (120ο FOV), διαφράγματος f/2,2. Η εστίαση είναι εντυπωσιακά γρήγορη και οι επιδόσεις, ακόμα και στις απαιτητικές νυχτερινές λήψεις, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες. Σε αυτό βοηθά και το βελτιωμένο Auto Night Vision mode, το οποίο σας απαλλάσσει από το άγχος να εντρυφήσετε σε πολύπλοκες φωτογραφικές έννοιες όπως το ISO, η ταχύτητα κλείστρου κ.ά. Ιδιαιτέρως φωτεινές βγαίνουν και οι selfies της 32MP κάμερας της πρόσοψης, καθώς αξιοποιείται η τεχνολογία quad pixel. Η δυνατότητα λήψης 4K βίντεο (στα 30fps) είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό που οφείλουμε να προσθέσουμε στα θετικά της συσκευής.

Eco–friendly και πλούσια συσκευασία ταυτόχρονα!

Μέσα σε μια συσκευασία 100% απαλλαγμένη από πλαστικό, με μελάνι σόγιας και 60% ανακυκλωμένα υλικά, σας περιμένει μια 100% φυτικής προέλευσης θήκη στο ίδιο Pantone χρώμα με την πλάτη του edge 40 neo. Κόντρα στην τάση της εποχής που θέλει τους φορτιστές να πωλούνται ξεχωριστά, η… γενναιόδωρη Motorola συνοδεύει τη συσκευή της με έναν 68W TurboPower Charger, ώστε να φορτίζετε την μπαταρία των 5.000mAh από 0% σε 50% σε μόλις ένα τέταρτο!

Συνοψίζοντας, η κατασκευάστρια εταιρεία επιχειρεί (για ακόμα μια φορά) ένα comeback στην αγορά, αλλά αυτή τη φορά θα σας προτείναμε να εκμεταλλευθείτε τη διάθεσή της να αντεπιτεθεί στη μεσαία κατηγορία, αποκτώντας μια «προικισμένη» συσκευή σε ακαταμάχητα συμφέρουσα τιμή!

Μας άρεσεΗ πλάτη είναι… σαγηνευτική, τόσο στο χρώμα της όσο και στην αφή τηςΆρτιο σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών σε συμφέρουσα τιμήΚαθηλωτική pOLED οθόνη και στερεοφωνικός ήχοςΟικολογική, μα όχι… κακόμοιρη συσκευασία, με 68W φορτιστή και θήκη εντόςΔεν μας άρεσεΟι αξιοπρεπέστατες, μα mid-range επιδόσεις της κάμερας είναι οι μόνες που διαχωρίζουν το εν λόγω κινητό από μοντέλα διπλάσιας ή και τριπλάσιας τιμήςΔεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου με microSDEνα Gorilla Glass στην πρόσοψη θα ταίριαζε με τις IP68 αντοχέςΤεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,55 ιντσών pOLED FHD+ endless edge display αναλογίας 20:9, ανάλυση 2.400×1.080 pixels, ρυθμός ανανέωσης έως 144Hz, HDR10+, 1300nit μέγιστη φωτεινότητα, 1 δισ. χρώματα

Chipset: MediaTek Dimensity 7030 (6nm) με octa-core CPU (2xCortex-A78@2,5GHz & 6x Cortex-A55@2GHz, GPUMali-G610 MC3

Μνήμη: 12GB RAM LPDDR4X

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB uMCP

Κάμερα: Διπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 50MP αισθητήρας μεγέθους 1/1.5″, 1.0µm μέγεθος pixel (2μm με Ultra Pixel) με ευρυγώνιο φακό (f/1.8), PDAF, OIS, + 13MP αισθητήρας, 1.12µm μέγεθος pixel με υπερευρυγώνιο φακό 120˚ (f/2.2), PDAF | Βίντεο 4K@30fps, 1080p@30/60/120/240fps | selfie–cam 32MP (f/2.4), 0.7μm μέγεθος pixel (1,4μm με Quad Pixel),  Βίντεο 4K@30fps, 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6e tri band WiFi 6, NFC, Bluetooth 5.4

Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO, USB Type-C 2.0, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, IP68 πιστοποίηση στεγανοποίησης απέναντι σε νερό και σκόνη

Δίκτυο: 5G

Μπαταρία: 5.000mAh  (με 68W TurboPower Charger στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 13

Διαστάσεις: 159,63×71,99×7,89 χιλ.

Βάρος: 172 γρ.

The post Δοκιμάσαμε το Motorola edge 40 neo: Υψηλές επιδόσεις και αντοχές σε Pantone αποχρώσεις appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα