Sony Xperia Z5 Compact: Μια φωτογραφική… με τηλέφωνο!

Η Compact έκδοση του Z5 θυμίζει σε όλα μια υψηλών προδιαγραφών φωτογραφική μηχανή με μια επιπλέον προσθήκη: είναι και smartphone!

Aρκετοί Eλληνες καταναλωτές τοποθετούν την κάμερα ενός smartphone πολύ ψηλά στα κριτήρια που επηρεάζουν την έρευνα αγοράς για νέα συσκευή. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται στο Sony Xperia Z5 Compact που κατασκευάστηκε για όσους δεν θέλουν απλά μια κάμερα πολλών megapixels.

Ο μεγάλος

αισθητήρας εικόνας 1/2.3″ Exmor RS, με ανάλυση 23MP, εξασφαλίζει ευκρινή καταγραφή με ρεαλισμό στις λεπτομέρειες. Σε αυτό συντελεί και η τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας BIONZ που μειώνει το θόρυβο και την παραμόρφωση των φωτογραφιών, επιτυγχάνοντας ολοζώντανα χρώματα.

Ο βραβευμένος φακός G της Sony συλλαμβάνει περισσότερο φως και ο ευρυγώνιος φακός των 24mm σάς επιτρέπει να καδράρετε πολλά πρόσωπα μέσα σε μια selfie! Η καταγραφή βίντεο 4Κ θα κρατήσει ανεξίτηλες τις αναμνήσεις σας και σε ανάλυση που μάλλον θα χρειαστείτε καλύτερη TV για να την απολαύσετε, μιας και υπερβαίνει τη Full HD.

Eπίσης, η υβριδική αυτόματη εστίαση συνδυάζει δύο τεχνολογίες: ανίχνευση αντίθεσης για ακρίβεια και ανίχνευση φάσης για ταχύτητα. Χάρη στην ευρεία κάλυψη της αυτόματης εστίασης, το smartphone εστιάζει στο θέμα σας σε λιγότερο από ένα sec.

Και επειδή σχεδόν ξεχάσαμε πως μιλάμε για ένα smartphone, να αναφέρουμε πως έχει ίσως τον ταχύτερο επεξεργαστή της αγοράς, τον 64bit Octa Core Snapdragon 810, ο οποίος απαρτίζεται από δύο τετραπύρηνους (1.5 και 2GHz). Τέλος, το Z5 Compact είναι πιστοποιημένο με IP68, οπότε μια απρόσμενη βροχή ή λίγο νερό πάνω του δεν αρκούν για να το «τρομάξουν».

Oθόνη
4.6 ιντσών, ανάλυσης 1280×720 pixels, Triluminos με τεχνολογία X-Reality,
16 εκατ. χρωμάτων

Επεξεργαστής & RAM
Στο 64bit Οcta Core Qualcomm Snapdragon 810 βρίσκονται ο Quad Core Cortex -A57 που «τρέχει» στα 2GHz και ο Quad Core Cortex-A53 στα 1.5GHz, μνήμη RAM 2GB

Αποθηκευτικός χώρος
32GB, επεκτάσιμος έως 200GB με κάρτα microSD

Φωτογραφική
Πίσω κάμερα 23MP με αισθητήρας εικόνας 1/2,3” Exmor RS, υβριδική αυτόματη εστίαση 0,03 sec, ευκρινές zoom 5x, ISO 12800 για φωτογραφίες/3200 για βίντεο, LED φλας, SteadyShot και εγγραφή βίντεο 4K, εμπρόσθια 5MP με αισθητήρα εικόνας Sony Exmor R για κινητά, βίντεο Full HD, SteadyShot και ευρυγώνιο φακό 25mm

Extras
WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 4.1, GPS, NFC, FM radio, IP68

Λειτουργικό
Android 5.1.1 Lollipop

Μπαταρία
Li-Ion 2700 mAh

Διαστάσεις
127,3×64,7×8,9 χιλ.

Βάρος
138 γρ.

Δίκτυο
4G

Θετικά
Η Sony Mobile χτίζει το μέλλον της στην κάμερα
Ισως ο ταχύτερος επεξεργαστής της αγοράς!

Αρνητικά
Ο Snapdragon 810 εμφανίζει υψηλές θερμοκρασίες
Aυξημένο πάχος
­

Keywords
Τυχαία Θέματα