Sony Xperia M5: To «θωρακισμένo» της μεσαίας κατηγορίας

Το Xperia M5 κερδίζει τις εντυπώσεις με τη φωτεινή 5 ιντσών οθόνη, την επιβλητική 21.5MP κύρια κάμερα και μία από τις καλύτερες selfie-cam της αγοράς.

Θυμίζει λίγο το Z5 Premium οπτικά, αλλά έρχεται με μικρότερες διαστάσεις και ένα πακέτο από specs που το καταχωρεί ψηλά στη super-mid κατηγορία. Το Xperia M5 συστήνεται στο κοινό με αδιάβροχη κατασκευή και υπερ-φωτεινή TRILUMINOS οθόνη 5 ιντσών (1920×1080 pixels),

που χαρίζει ευκρίνεια και contrast τα οποία δεν περνούν απαρατήρητα.

Ως το νέο «super mid-range» της Sony, έχει εντυπωσιακή πίσω κάμερα 21.5MP, που επιτρέπει στον χρήστη επαγγελματικές λήψεις με τη βοήθεια του γρήγορου Hybrid autofocus και του LED flash. Την ίδια στιγμή, η απόσταση στα μακρινά πλάνα μειώνεται με το 5x clear image zoom, χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα.

Επιπρόσθετα, το Android smartphone τραβά 4Κ βίντεο, ποιότητα που συγκρίνεται με αυτή μιας compact μηχανής. Στην μπροστινή πλευρά βρίσκεται και η selfie-cam των 13MP με ενσωματωμένο autofocus. Τέλος, η κάμερα ακολουθείται από ένα πλήθος εφαρμογών, όπως οι Face in picture, AR mask και Style portrait, που απογειώνουν την αυτοφωτογράφιση.

Oσον αφορά στις επιδόσεις, «κρύβει» οκταπύρηνο επεξεργαστή από τη MediaTek Helio X10 στα 2GHz και αξιοπρόσεκτη RAM στα 3GB. Εχει κατασκευαστεί για να προστατεύεται από το νερό (με πιστοποίηση IP68), ώστε να το χρησιμοποιείτε είτε έχει βροχή είτε ήλιο, ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικό στα χτυπήματα, με γωνίες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο αποθηκευτικός του χώρος (16GB) επεκτείνεται με κάρτα MicroSD μέχρι τα 200GB.

Oθόνη
5 ιντσών, LCD IPS,
ανάλυσης 1920×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων

Λειτουργικό
Android 5.0 (Lollipop)

Επεξεργαστής & RAM
Στο chipset MediaTek helio X10 βρίσκεται Οcta Core
επεξεργαστής που «τρέχει» στα 2GHz, μνήμη RAM 3GB

Αποθηκευτικός χώρος
16 GB (επέκταση
με MicroSD έως 200GB)

Φωτογραφική
Πίσω κάμερα 21.5MP με
Hybrid autofocus, HDR,
LED flash, SteadyShot video stabilization και δυνατότητα λήψης 4Κ video, εμπρόσθια 13MP με autofocus και HDR

Μπαταρία
Li-Ion 2.600mAh

Extras
WiFi, Bluetooth 4.1,
ΝFC, Α-GPS/Glonass

Διαστάσεις
145x72x7,6 χιλ.

Βάρος
142.5 γρ.

Δίκτυο
4G

Keywords
Τυχαία Θέματα