Nokia G20: Με μπαταρία αντάξια της κληρονομιάς του!

Με σεβασμό τόσο στο budget σας όσο και στις ανάγκες σας, το G20 συνδυάζει αρκετά πλεονεκτήματα σε χαμηλή τιμή.


Με το διαχρονικό, μινιμαλιστικό design που χαρακτηρίζει τους Σκανδιναβούς έρχεται το Nokia G20. Η «Night» απόχρωση που έφτασε στα χέρια μας διαθέτει μια πανέμορφη πλάτη, με την τετραπλή κάμερα να πρωταγωνιστεί σεβόμενη στο έπακρο τη φιλοσοφία της συμμετρίας σε ένα κυκλικό «βάθρο» στη μέση του πάνω μέρους.

Στην πρόσοψη, τα ελαχιστοποιημένα περιθώρια γύρω από την 6,52 ιντσών IPS οθόνη (1600×720 pixels) αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για το αγαπημένο σας περιεχόμενο. Η selfie κάμερα βρίσκεται σε ένα διακριτικό «δάκρυ» στο μέσο της πάνω πλευράς.

Παρά την ελκυστική εμφάνιση, το Nokia G20 δεν στερείται αντοχών, μιας και έχει κατασκευαστεί από αρκετά ανθεκτικά υλικά που προσφέρουν στιβαρή αίσθηση αλλά και νεανικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, ο οκταπύρηνος Helio G35 της MediaTek χαρίζει ταχύτητες μέχρι και 2,3GHz, ενώ τα 4GB RAM επιτρέπουν με άνεση το multi-tasking. Μπορεί το G20 να μην είναι προφανώς ο νούμερο 1 προορισμός για hardcore gaming με γραφικά στα maximum settings, ωστόσο προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία σε casual gamers. Ο αποθηκευτικός χώρος (64GB) είναι επεκτάσιμος με κάρτα microSD.


Εμφαση στην αυτονομία

Ξεχάστε το άγχος αναζήτησης πρίζας ή powerbank. Με τη βοήθεια της εξοικονόμησης ενέργειας που εξασφαλίζει η τεχνητή νοημοσύνη του Nokia G20, η «θηριώδης» μπαταρία των 5.050mAh μπορεί να σας χαρίσει αυτονομία έως και για 3 ημέρες! Φορτίζει μέσω USB Type-C 2.0, αλλά μην περιμένετε… αστραπιαία φόρτιση, απλά την «κλασική» των φορτιστών 10W.

Κάμερες ανώτερες των προσδοκιών


Η τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα στα 48MP προβαίνει σε εκτεταμένη αξιοποίηση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και OZO Audio προκειμένου να μπορείτε να καταγράψετε κάθε στιγμή όχι απλά με αξιόλογη πιστότητα, αλλά και με spatial surround ήχο! Ο φακός που συνοδεύει τον πρωταγωνιστικό αισθητήρα είναι ευρυγώνιος και φέρει μεγάλο διάφραγμα (f/1.8). Ακόμα ένας αισθητήρας, στα 5MP αυτή τη φορά, αξιοποιεί το φως που συλλέγει ο υπερευρυγώνιος φακός, προκειμένου να χωράτε στα πλάνα σας μεγάλες παρέες και μεγαλειώδη τοπία! Η 2MP macro κάμερα αναλαμβάνει τις κοντινές λήψεις από απόσταση ελάχιστων εκατοστών. Ο 2MP αισθητήρας βάθους λειτουργεί επικουρικά για να βοηθήσει στα καλλιτεχνικά bokeh, Στην πρόσοψη, μια 8MP selfie-cam που «κατοικεί» σε μια ανεπαίσθητη εσοχή «σταγόνας» στην οθόνη, αναμένεται να γεμίσει με όμορφες εικόνες τα social media που διατηρείτε. Για τα βίντεό σας, υποστηρίζεται ανάλυση 1080p στα 30fps. Με δεδομένο το εύρος τιμής που κινείται το Nokia G20, μείναμε πλήρως ικανοποιημένοι από την ποιότητα των λήψεών του, εφόσον βέβαια οι συνθήκες φωτισμού είναι σχετικά ευνοϊκές.

Πάντα με «φρέσκο» Android για τα επόμενα τρία χρόνια

Όταν στο smartphone στεγάζεται ένα μεγάλο ποσοστό της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής, η θωράκιση των περιεχομένων του απέναντι σε κάθε απειλή οφείλει να είναι δεδομένη για κάθε σύγχρονη συσκευή. Απαραίτητη προυπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να υπάρχει εγκατεστημένο ένα λειτουργικό ενημερωμένο απέναντι σε κάθε σύγχρονη ηλεκτρονική απειλή. Το Nokia G20 δεν έρχεται απλά με την πιο ενημερωμένη έκδοση του Android 11, αλλά δεσμεύεται στην εξασφάλιση όλων των μηνιαίων αναβαθμίσεων ασφαλείας για τα επόμενα τρία χρόνια. Ως μέλος της οικογένειας Android One, διατηρεί μια «στεγνή» έκδοση του λειτουργικού, χωρίς περιττά επιπρόσθετα apps. Επιπλέον, ένας αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται στο πλάι, ενσωματωμένος στο power button, αλλά και η δυνατότητα face unlock για ξεκλείδωμα με ένα σας βλέμμα, ενισχύουν την ιδιωτικότητα των δεδομένων σας.

Αν θέλετε ένα οικονομικό, μονίμως ενημερωμένο και ασφαλές κινητό με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας και ικανοποιητικές κάμερες, μην χάσετε από τα «ραντάρ» σας το Nokia G20.

The post Nokia G20: Με μπαταρία αντάξια της κληρονομιάς του! appeared first on allaboutandroid.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα