Android tablet με fingerprint sensor;

Με την παρουσίαση του iPhone 5S και την ενσωματωμένη λειτουργία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, δημιουργήθηκε μία νέα «κούρσα ταχύτητας» μεταξύ των Android συσκευών. Αυτή τη φορά η «κούρσα» αφορούσε ποιος θα κατασκευάσει πρώτος μία συσκευή με ανάλογη λειτουργία.

Κατά το παρελθόν υπήρξε φυσικά το Motorola Atrix, το οποίο

διέθετε μια ανάλογη λειτουργία, όχι όμως της μορφής που έχει υιοθετήσει η Apple με το απλό άγγιγμα στο Home button. Την «απάντηση» στην Apple δε φαίνεται να δίνει κάποιος από τους γνωστούς (κορεάτες) κατασκευαστές, αλλά ένας «ιάπωνας». Ο λόγος για τη Fujitsu και το νέο της tablet Arrows Tab FJT21.

Η συσκευή τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean και διαθέτει ένα φιλικό σε πολλαπλούς χρήστες αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Όπως μπορείτε να φανταστείτε ο αισθητήρας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να «θυμάται» περισσότερα του ενός αποτυπώματα, το καθένα από τα οποία θα συνδέεται με διαφορετικό προφίλ χρήστη. Ο κάθε επιμέρους χρήστης θα μπορεί να έχει τις δικές του τροποποιήσεις και ρυθμίσεις της συσκευής, κάτι που είναι εφικτό, τουλάχιστον στις τελευταίες εκδόσεις του Android.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Fujitsu Arrows Tab FJT21 διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών και ανάλυσης 2.560 x 1.600 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 χρονισμένο στα 2,2 GHz, κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel και δευτερεύουσα εμπρόσθια κάμερα 1,3 Megapixel. Η μνήμη RAM ανερχεται στα 2 GB. Ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 64 GB ενώ παράλληλα διαθέτει και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD. Υποστηρίζει Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi 802.11 ac, 4 G LTE και επιπλέον διαθέτει μπαταρία με την ασύλληπτη χωρητικότητα των 9.600 mAh. Πέρα από όλα τα παραπάνω είναι και αδιάβροχο…

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το Arrows Tab FJT21 δεν είναι μια συνηθισμένη συσκευή, αφού ενσωματώνει ορισμένα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, αυτή η συσκευή θα παραμείνει εντός των ορίων της ιαπωνικής αγοράς, για την οποία θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του επόμενου μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα