Ζόρικη νύχτα για τον Θρύλο

Αυτό το πρωτάθλημα, μετά τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού, αρχίζει να γίνεται αδιάφορο και τα μάτια των γαύρων είναι καρφωμένα στην Ευρώπη. Σήμερα το βράδυ όλοι περιμένουν από τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού να δείξει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Από τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Οκ! Αν το πάρουμε ιστορικά ο γαύρος με όποιον Γερμανό πέσει τον διαλύει στα

εξ’ ων συνετέθη στα ματς που γίνονται στην Ελλάδα. Εξάρες, τεσσάρες και τριάρες έχει γράψει μέχρι σήμερα η ιστορία. Κανένας Γερμανός δεν απέφυγε τον σκληρό νόμο της έδρας. Είναι, όμως, η ιστορία αρκετή για να ηρεμήσεις προκαταβολικά για αυτό που θα συμβεί απόψε στο Καραϊσκάκη; Όποιος είναι ήσυχος, είναι χαζός.

Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει βρει τα σωστά πατήματα και στις δύο εξόδους του στην επαρχία κινδύνευσε άμεσα να ισοφαριστεί. Η άμυνά του δείχνει να υποφέρει από την έλλειψη των Μέλμπεργκ και Αβραάμ και κανείς από τους νέους δεν δείχνει μέχρι στιγμής ικανός να μπει στα παπούτσια τους. Και τα δύο γκολ που έχει φάει ήταν κωμικοτραγικά. Και αυτό στη Βέροια όπου ο Κάρολ την έπνιξε τη γάτα αλλά και αυτό στα Γιάννενα όπου ο Σιόβας ακόμα ψάχνει την περιφερειακή του όραση. Ειδικά στην περίπτωση του Σιόβα, αν συμπεριλάβουμε και τα φιλικά ματς, δεν ήταν το μόνο γκολ για το οποίο έφταιγε… Από την άλλη τα αμυντικά χαφ δεν κάνουν τη δουλειά που γινόταν πέρυσι. Γι΄ αυτό όλοι ρίχνουν τα βάρη στον Ζαρντίμ που δεν βάζει την ομάδα να μαρκάρει ψηλά και να πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς όπως έκανε ο Βαλβέρδε πέρσι. Στήνει την ομάδα μετά τη σέντρα με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να φτάνουν εύκολα έξω από την περιοχή. Αυτό με μικρές ομάδες μπορεί να έχει ένα νόημα για να ανοίγουν τις άμυνές τους, όμως απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με σφαιράτα χαφ κι επιθετικούς μάλλον δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και κινδύνους. Από την άλλη μεριά, επιθετικά, ναι μεν ο Τζιμπούρ πυροβολεί κατά βούληση αλλά σε καμια περίπτωση δεν φτιάχνονται ευκαιρίες με την ευκολία που φτιάχνονταν πέρσι.

Οκ λείπει ο Μιραλάς αλλά ο Μασάντο τι ακριβώς ρόλο παίζει μέχρι στιγμής; Ο άνθρωπος φαίνεται ότι είναι μπαλαδόρος αλλά επίσης εξόφθαλμα φαίνεται ότι το παλικάρι δεν είναι για εξτρέμ που να απειλεί. Είναι 10άρι ή και 8άρι εκεί δηλαδή που ο Ολυμπιακός έχει MVP του, τον Ιμπαγάσα. Ο Μασάντο αποκτήθηκε για αντικαταστάτης του Ιμπαγάσα κι όχι για πλάγιος μέσος. Έτσι, τον βλέπεις να φεύγει από κει να πηγαίνει στο κέντρο και ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να παίξει επιθετικά από δεξιά αλλά ούτε και κάλυψη να έχει αμυντικά. Ο άνθρωπος μπορεί να παίξει στη θέση του Ιμπαγάσα, όταν αυτός κουράζεται σε ένα ματς ή όταν δεν παίζει. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει και τα αυγά και τα καλάθια. Είναι ντριπλέρ, είναι γρήγορος, έχει σουτ αλλά μπερδεύεται σε αυτή τη θέση.

Έτσι, και πίσω και μπροστά ο Ολυμπιακός παρουσιάζει δυσλειτουργίες, στις οποίες το κερασάκι είναι η έλλειψη ενός «παικτοφάγου» αμυντικού χαφ που να βουλώνει τρύπες. Ο Μοντέστο είναι τίμιος, εργατικός, φανατισμένος αλλά πολύ αργός για ευρωπαϊκά standards.

Σήμερα, λέει το ρεπορτάζ, ότι μπορεί να παίξε

Keywords
Τυχαία Θέματα