Ύστατη προσπάθεια Σαμαρά να πείσει ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ!

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είναι μαζί μας διστάζουν αλλά κάνω έκκληση να μην κάνουν πίσω και να προχωρήσουμε όλοι μαζί». Έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν υπέρ των νέων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, απηύθυνε σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας  στην κοινοβουλευτική ομάδα της

Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε δραματικούς τόνους τόνισε πως, «σε κάθε μεγάλη στιγμή μια χώρας υπάρχουν δύσκολες και επίπονες καταστάσεις. Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη αποφασιστικά μαζί με όλους τους άλλους, που είναι μαζί μας», ενώ ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να είναι περήφανοι για την παράταξη.

Τόνισε μάλιστα πως «η συμφωνία με τους δανειστές περιλαμβάνει όρο για αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους όταν πιάσουμε και ξεπεράσουμε τους στόχους».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, σημείωσε πως «πολλά είναι άδικα και άλλα θα έπρεπε να έχουν παρθεί από χρόνια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δίστασε να εξαπολύσει τα πυρά του εναντίον συνδικαλιστών… «Δεν γίνεται να παίρνουν οι εργατοπατέρες τεράστιες συντάξεις την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Όλα αυτά να τα ξεχάσουν τελειώσανε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε δε, την καθίζηση της ευημερίας επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχασε το 35% του βιοτικού της επιπέδου και που δεν έχει γίνει ποτέ στην μεταπολεμική Ευρώπη, ενώ παράλληλα σημείωσε πως η «πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό» και πως «η χώρα ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη».

«Σκοπός μας είναι να εξοφλήσει το κράτος τις οφειλές προς τους ιδιώτες για να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη στο εσωτερικό και να χτυπηθεί η ύφεση», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί.

«Μισθοί και συντάξεις δεν θα ξανακοπούν», υπογράμμισε με έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς ενώ παράλληλα επιτέθηκε σε όσους αμφισβητούν την κυβέρνησή του λέγοντας πως «αυτοί που στοιχημάτιζαν την επιστροφή στη δραχμή βλέπουν ότι το στοίχημα το χάνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα