Υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή – Τι κατέθεσαν πρώην υπουργοί

Στον ανακριτή βρέθηκαν ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Ξέραμε ότι μας παρακολουθούν συνεχώς οι Αμερικανοί και αλλάζαμε διαρκώς καρτοκινητά για να μιλάμε. Ο κλοιός ήταν ασφυκτικός και για αυτό σε διάφορες συναντήσεις μας στην Ελβετία, και στις Βρυξέλλες είχαμε φθάσει στο σημείο να συνεννοούμαστε μέχρι και με ...γκριμάτσες,

γιατί ξέραμε ότι οι χώροι συσκέψεων ήταν παγιδευμένοι με κοριούς. Συνήθως καταφεύγαμε σε ανοικτούς χώρους για να μιλάμε με ασφάλεια...», κατέθεσε εκτός των υπολοίπων ο κ. Βαληνάκης στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για κλοιό τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και για πίεση από τις ΗΠΑ την περίοδο 2005-2009 κυρίως για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας, ενώ σε δηλώσεις του στο «Βήμα» τόνισε ότι «υπήρχε συνεχής ετοιμότητα για να αποφύγουμε διαρροή των συνομιλιών μας». Το τηλέφωνο του κ. Βαληνάκη βρέθηκε ανάμεσα στα 104 τηλέφωνα που παρακολουθούνταν από το σύστημα των 14 τηλεφώνων σκιών, στις υποκλοπές της περιόδου 2004-2006.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας κατέθεσε με τη σειρά του ότι δέχθηκε αντίστοιχες σχετικές πιέσεις κυρίως για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας, από τον τότε Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ματ Μπράιζα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα