Υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου

Υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε την Πέμπτη στις 20:00 η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με «αποστολή» να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η κυρία Θάνου ορκίστηκε πρωθυπουργός, αφού έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την εντολή να προχωρήσει στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε

το Μαξίμου μετά από μόλις 213 ημέρες πρωθυπουργίας.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης: σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας.

Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Ρουπακιώτης διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας -και πάλι- στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Στο υπουργείο Παιδείας τοποθετείται η Φρόσω Κιάου, δικηγόρος και πανεπιστημιακός, επίσης υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου -και πάλι στο υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, η πιο βασική τοποθέτηση θα είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, μια θέση την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τους τελευταίους μήνες.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής.

The post Υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα