Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση το 58% των Αμερικανών

Ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup διαπίστωσε ότι το 58% των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι η χρήση αυτής της ναρκωτικής ουσίας

θα πρέπει να νομιμοποιηθεί, σε σχέση με 39% που επιθυμούν να παραμείνει παράνομη.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, παρατηρείται ταχεία μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της πλήρους νομιμοποίησης. Παρόμοια δημοσκόπηση της Gallup τον Νοέμβριο του 2012 διαπίστωσε ότι το 48% των Αμερικανών τάσσονταν υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας έναντι 50% που τάσσονταν κατά. Όλες οι ηλικιακές ομάδες που ρωτήθηκαν στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης με μοναδική εξαίρεση τους άνω των 65.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ακολουθούν την επικράτηση του «ναι» στη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στο Κολοράντο και στην Ουάσινγκτον, που θα επικυρωθούν τον ερχόμενο χρόνο. Ακτιβιστές υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας διεξάγουν εκστρατεία σε ολόκληρη τη χώρα με σχετικά δημοψηφίσματα να είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε δέκα ακόμη πολιτείες μέσα στην επόμενη τετραετία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα