Ξύπνησε αργά – Αυτή τη φορά το πάλεψε ο Ολυμπιακός που έχασε 82-77 από τη Ρεάλ

Μιμούμενος τον αιώνιο αντίπαλο του, ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από την απίστευτη αστοχία του στις βολές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου μετρήσαμε τουλάχιστον 12 άστοχες, και έχασε για δεύτερο αγώνα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, στο Παλάθιο ντε Λος Ντεπόρτες και με το 2-0 εις βάρος του καλείται να κάνει το 2-2 στο ΣΕΦ και να αναζητήσει την πρόκριση σε 5ο ματς.

Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι δεν έμειναν νωρίς πίσω

στο σκορ, δεν χρειάστηκε να ανατρέψουν στο πρώτο ημίχρονο μια μεγάλη διαφορά, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Και ήταν ίδιο γιατί με ποσοστό στις βολές κάτω από το 50% δεν πας πουθενά και γιατί δεν γίνεται να βγαίνουν τα γκαρντ τόσες φορές ελεύθεροι στο τρίποντο και να αστοχούν και να είναι ο Πέτγουεϊ αυτός που θα το βάλει.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ρεάλ δεν είχε αυτό το απίστευτο κρεσέντο του πρώτου ματς και ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρηθεί σχετικά κοντά, χωρίς να παίξει όμως ίχνος άμυνας, μιας και δέχτηκε 30 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε καλύτερα στην άμυνα και κατάφερε να φάει μόλις 23 (!) πόντους και να βάλει 21, αλλά προφανώς και πάλι η συνολική άμυνα με 53 πόντους παθητικό δε γίνεται να πάρει κάποιο εύσημο. Τουλάχιστον, το ελπιδοφόρο ήταν ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν τους ξένους να δηλώνουν παρόντες με Ντάνστον και Πέτγουεϊ και 7/9 στις βολές που τους έκαψαν στο πρώτο ματς.

Ε, αυτές έμελλε να τους κάψουν και στο δεύτερο. Στις αρχές του β΄ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 4 (53-49) και πήγαινε καλάθι-καλάθι για κανά δίλεπτο το ματς. Ώσπου η Ρεάλ πάτησε πάλι ένα μικρό γκάζι με τρίποντο του Ρούντι και του Μπουρούση για να πάει προηγούμενη με 70-62 στο κλείσιμο του γ΄δεκαλέπτου. Ένα δεκάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός εκτέλεσε 11 βολές και έβαλε μόλις 4!

Στα πρώτα 5 λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου η μπάλα έμπαινε με το σταγονόμετρο στο καλάθι, με τον Ολυμπιακό να παίζει καλές άμυνες, αλλά μπροστά να μένει στο μηδέν. Για να φτάσουμε στο τελευταίο τρίλεπτο, όπου ξύπνησε ο Ματ Λοτσέσκι και με 7 συνεχόμενους πόντους έφερε το ματς στο 78-73. Κάπου εκεί άρχισε η ρουλέτα των βολών και με τους Μίροτιτς, Μπουρούση να έχουν 2/2 η Ρεάλ έκανε το 82-77, ύστερα και από βολές του Σπανούλη για να γίνει το 2-0.

Ο Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ σκότωσε τον Ολυμπιακό, ενώ τον ακολούθησαν οι Ρούντι (15π.), Μίροτιτς (14π.), Ροντρίγκεθ και Γιουλ (11π. έκαστος).

Για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης είχε 18π., 5 ριμπ. και 4 λάθη, ο Λοτζέσκι είχε 13π., ο Πέτγουεϊ 12, όσους και ο Ντάνστον (συν 9 ριμπάουντ) και ο Πρίντεζης 10.

Η Ρεάλ τελείωσε με 15/21 βολές, 17/34 δίποντα, 11/21 τριπ., 20-8 ριμπ., 7 κλεψ, 12 λάθη και 17 ασίστ και ο Oλυμπιακός τελείωσε με 15/27 βολές, 19/39 διπ., 8/21 τριπ., 19-17 ριμπ., 7 κλεψ., 14 λάθη και 16 ασίστ.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ τη Δευτέρα του Πάσχα στις 20:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα