Ξεκινούν οι απεργίες των καθηγητών – Αυτά είναι τα σχολεία που μόλις ανοίξουν, θα κλείσουν [λίστα]

11:56 8/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι καθηγητές στα σχέδιά τους για το κλείσιμο των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της κυβέρνησης και το πλάνο της κινητικότητας του υπουργείου Παιδείας.

Τι και αν την Τετάρτη στις 11 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί ο αγιασμός στα σχολεία; Από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα 16, ξεκινά η πενθήμερη απεργίαπου μάλιστα υποστηρίχθηκε στις ενώσεις καθηγητών (ΕΛΜΕ) από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Στην άλλη πλευρά όμως

παραμένουν, οι συνδικαλιστές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κατέθεσαν προτάσεις για 48ωρη απεργία, που όμως δεν υπερψηφίστηκαν.

Αναμένουμε τώρα για το ποιές θα είναι οι κινήσεις των καθηγητών και κατά πόσο θα ακολουθήσουν τις γραμμές των συνδικαλιστών. Μέχρι τώρα οι περιφέρειες που ακολουθούν είναι:

Α Δυτ. ΑττικήςΑ ΕΛΜΕ ΑχαΐαςΑ ΕΛΜΕ ΔωδεκανήσουΑ ΕΛΜΕ ΈβρουΑ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΑ ΕΛΜΕ ΚυκλάδωνΒ ΕΛΜΕ ΑθήναςΒ Δυτ. ΑττικήςΒ ΕΛΜΕ ΑθήναςΒ ΕΛΜΕ ΑιτωλοακαρνανίαςΒ ΕΛΜΕ ΈβρουΒ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΓ Δυτ. ΑττικήςΓ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΔ Αν. ΑττικήςΔ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΖ ΕΛΜΕ ΑθήναςΕ Αν. ΑττικήςΕ ΕΛΜΕ ΑθήναςΕ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΕΛΜΕ Αν. Λιοσίων - Ζεφυρίου - ΦυλήςΕΛΜΕ ΑργολίδαςΕΛΜΕ ΒοιωτίαςΕΛΜΕ ΔράμαςΕΛΜΕ ΕλευσίναςΕΛΜΕ ΕορδαίαςΕΛΜΕ ΕύβοιαςΕΛΜΕ ΗλείαςΕΛΜΕ ΗμαθίαςΕΛΜΕ ΘεσπρωτίαςΕΛΜΕ Ικαρίας ΦούρνωνΕΛΜΕ ΙωαννίνωνΕΛΜΕ ΚαρδίτσαςΕΛΜΕ ΚέρκυραςΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ΙθάκηςΕΛΜΕ ΚιλκίςΕΛΜΕ ΛάρισαςΕΛΜΕ ΛέσουΕΛΜΕ ΛευκάδαςΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, ΜοσχάτουΕΛΜΕ Νότιας ΑθήναςΕΛΜΕ ΠειραιάΕΛΜΕ ΠέλλαςΕΛΜΕ ΡεθύμνουΕΛΜΕ ΣάμουΕΛΜΕ ΣιβιτανιδείουΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝΕΛΜΕ ΧαλκιδικήςΕΛΜΕ Χανίων

Στην Ξάνθη, η τοπική ένωση αποφάσισε 24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού, ενώ 48ωρη απεργία αποφάσισαν η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και η Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Η πανελλαδική απόφαση όλων των ενώσεων πάντως, θα ληφθεί τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθούν οι πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας και θα καθορίσουν την τελική τους στάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα