Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Ποιοι οι υπόχρεοι και πού θα απευθυνθούν

14:45 7/2/2014 - Πηγή: KoolNews

H υποβολή αιτήσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2014 των υποψηφίων από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, με σκοπό την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ξεκινά τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από την ανακοίνωση με τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων, ξεκαθαρίζει

πως η προθεσμία που θα έχουν στην διάθεσή τους οι μαθητές είναι αποκλειστική και δεν προβλέπεται να δοθεί καμία παράταση, ούτε φυσικά θα γίνουν δεκτές αιτήσεις μετά το πέρας της τελικής ηερομηνίας.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο την οποία ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται είτε από το διαδίκτυο, όπου αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στη συνέχει θα αναρτηθεί και η σχετική εγκύκλιος που θα περιγράφει πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου.

Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης είναι:

οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό Πανελλαδικά.οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και που υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα