Ξεκίνησε η… κάθαρση στο Πολυτεχνείο – Συνεργεία του Δήμου σβήνουν το γκράφιτι

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν να καθαρίζουν τους τοίχους του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, Πατησίων και Στουρνάρη, από το αμφιλεγόμενο ασπρόμαυρο γκράφιτι, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο δήμος Αθηναίων έθεσε στη διάθεση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, το οποίο ασχολείται με τον καθαρισμό αστικών υποδομών από χρώματα ενώ το κονδύλι για τον καθαρισμό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το

ΕΜΠ.

Επιπλέον συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν και τον περιβάλλοντα χώρο, κλαδεύοντας τα δέντρα.

Την Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του Ιδρύματος Γιάννη Γκόλια, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να γίνει αποκατάσταση σε όλο το κτήριο.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν οι υπαίτιοι για τη διάπραξη του, πλημμεληματικού βαθμού, αδικήματος της «διακεκριμένης φθοράς σε αντικείμενο που χρησιμεύει για κοινό όφελος». Ωστόσο, το γκράφιτι φέρει υπογραφή. Η ομάδα Icos&Case είναι γνωστή για τα «έργα-παρεμβάσεις» της στο Κέντρο της Αθήνας, θεωρεί ότι ανήκει στη Σχολή του Βερολίνου και διαθέτει αρκετά μέλη.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Ξεκίνησε η… κάθαρση στο Πολυτεχνείο – Συνεργεία του Δήμου σβήνουν το γκράφιτι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα