Βροχή ανεξαρτητοποιήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ – Νέο κόμμα Λαφαζάνη με 25 (ξανά) βουλευτές και ονομασία Λαϊκή Ενότητα

Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκρότησαν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Σχετική επιστολή έστειλαν στο προεδρείο της Βουλής.

Επικεφαλής είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενώ στο νέο σχηματισμό δεν συμμετέχει, για την ώρα τουλάχιστον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι ο τρίτος σε κοινοβουλευτική δύναμη σχηματισμός και θα λάβει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αρχικά, την επιστολή υπέγραψαν 25 βουλευτές και λίγο αργότερα προστέθηκαν σε αυτούς η Νάντια Βαλαβάνη και τρεις βουλευτές της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας, ο Δημήτρης Κοδέλας, η Ελένη Σωτηρίου και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. Ακολούθησε όμως νέα «διορθωτική» ανακοίνωση, με την οποία αφαιρέθηκαν τα τέσσερα ονόματα!

«Υπάρχει ένα κλίμα ανεξαρτητοποίησης και άλλων συναδέλφων βουλευτών, ωστόσο, το επίσημο και αυτό που ισχύει είναι οι 25 βουλευτές που έχουν ανακοινωθεί από την Ολομέλεια της Βουλής» διευκρίνισε σχετικά ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο πρώην υπουργός ανέλαβε ήδη ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον νέο πολιτικό φορέα, ενώ γραμματέας ορίστηκε ο Στάθης Λεουτσάκος και εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ήσυχος. Οπως γνωστοποίησε ο κ. Στρατούλης στις στις 13:30 θα δοθεί στην αίθουσα 151 της Βουλής συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του κινήματος, κ. Λαφαζάνη.

Οι 25 βουλευτές που έχουν επισήμως ανεξαρτητοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Λίτσα Αμανατίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάνας, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Βασίλης Κυριακάκης, Αγλαΐα Κυρίτση, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα.

The post Βροχή ανεξαρτητοποιήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ – Νέο κόμμα Λαφαζάνη με 25 (ξανά) βουλευτές και ονομασία Λαϊκή Ενότητα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα