Βρέθηκε το άψυχο σώμα του ιστιοπλόου Τάσου Σιώρη – Αγνοούνταν από τις 28 Ιανουαρίου

Βρέθηκε το άψυχο σώμα του άτυχου ιστιοπλόου, Τάσου Σιώρη σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φάρου Σπετσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άψυχο σώμα του 27χρονου Τάσου βρέθηκε από ψαράδες πριν από μία εβδομάδα και εστάλη σε νεκροτομείο του Πειραιά για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Ο ιατροδικαστής έκανε εξέταση DNA και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον ιστιοπλόο ενώ ο θάνατος του οφείλεται

σε πνιγμό.

Το ιστιοφόρο του Τάσου αγνοείτο από τις 28 Ιανουαρίου και τελικά βρέθηκε την Κυριακή στο νοτιοδυτικό άκρο της νησίδας Πάτροκλος στο Σούνιο.

Στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του λιμενικού από το Λαύριο και άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών μαζί με έναν ιδιώτη δύτη, ερεύνησαν το εσωτερικό του ιστιοφόρου αλλά δεν βρήκαν τον κυβερνήτη.

Ο Τάσος Σιώρης είχε αναχωρήσει με το ιστιοφόρο στις 28 Ιανουαρίου από την Μαρίνα Αλίμου και την τελευταία φορά ποτ επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας είχε αναφέρει μηχανική βλάβη. Τότε είχε πει ότι θα συνεχίσει το ταξίδι του μόνο με την χρήση των ιστίων του σκάφους.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για το κατά πόσον ήταν απαραίτητη η μεταφορά του ιστιοφόρου από τον Άλιμο στο Λαύριο την συγκεκριμένη μέρα καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο άτυχος 27χρονος, είχε μιλήσει πρόσφατα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και είχε δηλώσει ότι έψαχνε μόνος του το σκάφος με το αυτοκίνητο του, πηγαίνοντας από το ναό του Ποσειδώνα μέχρι το νησί του Πάτροκλου. Επίσης δεν δίστασε να πει ότι πρέπει να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της πειρατείας.

Ο Ολλανδός ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου ερωτήθηκε για το εάν ήταν απαραίτητη η μεταφορά του σκάφους την συγκεκριμένη μέρα και απάντησε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα καθώς θα πήγαινε στο Λαύριο για συντήρηση και βάψιμο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να γίνει στους εκπροσώπους της εταιρείας.

Η κηδεία του Τάσου θα γίνει την Παρασκευή στις 21 Φεβρουαρίου στο νεκροταφείο του Γέρακα και οι απαντήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος αναμένεται να δοθούν μετά από την ανέλκυση του ιστιοφόρου που πιθανότατα θα γίνει την ημέρα της κηδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα