Βρέθηκε λύση για τα ΕΑΣ – Σε τι συμφωνούν κυβέρνηση και Τρόικα

Αυτή την ώρα βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και άμεσος σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παρίσταται στη συνεδρίαση του Euroworking Group.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς ενημερώνει τους τεχνικούς εκπροσώπους των χωρών της Ευρωζώνης για τις λεπτομέρειες στο θέμα με τα ΕΑΣ.

Σύμφωνα

με τις πληροφορίες του koolnews.gr, υπάρχει σύγκλιση με την Τρόικα σε ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει:

Παραμονή περίπου 2/3 του προσωπικού και απολύσεις, όχι εθελουσία έξοδο όπως πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών, των υπολοίπων.Κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους των παραγωγικών μονάδων των Αμυντικών Συστημάτων. Σε λειτουργία θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα ένα εργοστάσιο.Δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, μέχρι το τέλος του 2014. Μέχρι τότε τα ΕΑΣ με τη νέα μορφή τους θα πρέπει να διατηρήσουν τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, βασιζόμενα όμως σε αυτοτελείς εξαγωγές και όχι εξαγωγές συνδεδεμένες με ευρύτερα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο ελληνικό επιτελείο υπάρχει αισιοδοξία πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία, ενώ ακόμα και αν δεν υπάρξει, η ελληνική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 1,3 δις από έκδοση εντόκων γραμματίων, κάτι που προέκυψε κυρίως λόγω roll-over παλιών ομολόγων αλλά και γιατί η ελληνική πλευρά θέλει να είναι εξασφαλισμένη σε κάθε ενδεχόμενο.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα