«Βράζουν στο ΠΑΣΟΚ» – Δεν διαλυόμαστε για να είμαστε μαζί με του 58

Την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν δημοσιεύματα από τις αναφορές της κίνησης των «58» κατά την χθεσινή τους εκδήλωση στο Περιστέρι, με αποτέλεσμα η Χ. Τρικούπη να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία παίρνει αποστάσεις.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη. «Το ΠΑΣΟΚ

σέβεται όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες. Αξιώνει βεβαίως τον ίδιο σεβασμό όχι μόνο στην ιστορική του διαδρομή, αλλά και στον σημερινό του ρόλο για τη σταθερότητα της χώρας και την πορεία εξόδου από τη κρίση» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ που διαμηνύει πάντως ότι πιστεύει «στη δυναμική και την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης», υπενθυμίζοντας ότι «ισχύουν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η απόφαση της ΚΠΕ».

Την οργή της Χ. Τρικούπη προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αλλάξει όνομα και σύμβολα και πως θα γίνει Συνδιάσκεψη των 58, δείχνοντας ότι αγνοείται το ΠΑΣΟΚ. Όπως διευκρινίζουν στο Koolnews υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, οι αναφορές του καθηγητή Γ. Βούλγαρη αφορούσαν στην κίνηση των «58» και όχι στο ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζουν ακόμη ότι στην πρόσφατη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκαθαρίσει ότι «θέλουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμπαράταξη και θα επιδιώξουμε να κατεβούμε ως «Ελιά» και πως ο κ. Βούλγαρης δεν αναφερόταν σε Συνδιάσκεψη μόνο των 58 αλλά σε Συνδιάσκεψη της «Ελιάς». «Δεν τα έχουμε με τον Βούλγαρη, αλλά με τις διαστρεβλώσεις των δηλώσεων του» σχολίαζαν κύκλοι της Χ. Τρικούπη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Βούλγαρης είχε συνεννοηθεί με τον Ευ. Βενιζέλο προ της ομιλίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα