«Βόμβα» Προβόπουλου: «Το ΔΝΤ έλεγε ότι το συνολικό χρέος το 2008 ήταν στο 800% του ΑΕΠ»

Σε μια αποκάλυψη που προκαλεί συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις προχώρησε ο Γιώργος Προβόπουλος. Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφερόμενος στην περίοδο πριν το Μνημόνιο, όταν ήταν και εκείνος στο «τιμόνι» της ΤτΕ, αποκάλυψε μια μυστική έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος.

Μιλώντας

στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι το Μάιο του 2008, ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ήταν πάνω από το 800% του ΑΕΠ.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε, μάλιστα, χωρίς να πει περισσότερα, ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει, γιατί θα γινόταν χαμός».

Συμπλήρωσε ότι «το 2008 το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ».

Εξάλλου, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λάθος», τασσόμενος κατά της πολιτικής συνεχούς αύξησης φόρων: «Οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο», είπε ο κ. Προβόπουλος.

Εμφανίστηκε δε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντάς τη με «ναρκοπέδιο, στο οποίο έχουμε κολλήσει».

The post «Βόμβα» Προβόπουλου: «Το ΔΝΤ έλεγε ότι το συνολικό χρέος το 2008 ήταν στο 800% του ΑΕΠ» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα