Βιβλικές εικόνες: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στις όχθες του ποταμού Πηνειού [εικόνες]

Ακόμα μία φορά, οι κάτοικοι που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού αντίκρισαν μια θλιβερή εικόνα στο ποτάμι, το Σάββατο (22/06). Δεκάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στις όχθες του ποταμού στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Νομής του δήμου Φαρκαδόνας.

Αν και οι λόγοι που προκάλεσαν αυτό το θλιβερό φαινόμενο δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα, ωστόσο τρεις είναι οι πιθανότερες αιτίες: είτε κάποιος ασυνείδητος αγρότης ξέπλυνε το ψεκαστικό του μηχάνημα από φυτοφάρμακα στο συγκεκριμένο σημείο,

είτε διέρρευσαν λύματα μέσω κάποιου αγωγού στην περιοχή, είτε κατέβηκε σημαντικά η στάθμη του νερού.

Η δυσοσμία σε όλη την περιοχή γύρω από την γέφυρα είναι έντονη, ενώ τα νερά του ποταμού έχουν ένα έντονο καφέ χρώμα (σαν λάσπη). O Πηνειός είναι ο δεύτερος πιο μολυσμένος ποταμός στην Ευρώπη μετά τον Πάδο. Δέχεται αστικά, βιομηχανικά, αγροτικά και κτηνοτροφικά απόβλητα σε όλο το μήκος του. Επίσης σε αρκετούς κατοίκους έχουν εμφανιστεί δερματικές παθήσεις εξαιτίας της επαφής τους με το μολυσμένο νερό. Από τα νερά του ποταμού αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων στους νομούς Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Keywords
Τυχαία Θέματα