Βιάζουν γυναίκες στη Συρία για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες

20:05 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Σοκαριστικές οι μαρτυρίες γυναικών στη Συρία, οι οποίες έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Vanity Fair, αμέτρητες γυναίκες έχουν βιαστεί κατά το διάστημα του πολέμου στη Συρία είτε ως μέρος βασανιστηρίων κατά τη διάρκεια ανακρίσεων είτε για να «παραδειγματίσουν» τις υπόλοιπες γυναίκες.

Αυτή είναι και η αιτία της εκκένωσης χωριών ή της μετανάστευσης πληθυσμών έξω από τη Συρία, καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό,

οι βιασμοί συμβαίνουν τόσο από το τυραννικό καθεστώς όσο και από την πλευρά των στασιαστών.

Οι συνεντεύξεις των θυμάτων, αναφέρονται σε περιστατικά βασανιστηρίων από το καθεστώς Άσαντ.

«Δεν με ένοιαζε τι θα κάνουν σε μένα, αλλά απείλησαν να βιάσουν και τη μητέρα μου», δήλωσε μία νεαρή κοπέλα, η οποία είχε ήδη πέσει θύμα βιασμού.

Μία άλλη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας παραμένει μυστική για την ασφάλειά της, είπε ότι αφού την απείλησαν ότι θα την κακοποιήσουν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια ανάκρισης, την έβαλαν να παρακολουθήσει το βασανιστήριο ενός άντρα, τον οποίο σοδόμισαν, για να σπάσουν τη σιωπή της.

Οι ζωές των γυναικών αυτών έχουν καταστραφεί καθώς το στίγμα είναι πολύ βαρύ για την κοινωνική τους επανένταξη. Το ρεπορτάζ τονίζει το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά δεν πρόκειται να βγουν ποτέ στο φως καθώς οι γυναίκες αυτές θα βιώνουν καθημερινά την προκατάληψη εναντίον τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα