Βενιζέλος: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η διαπραγμάτευση του χρέους

Τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από βήματος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας που απασχολούν τη χώρα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Αναφερόμενος στην χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

τόνισε πως κοινή πεποίθηση της κυβέρνησης είναι η υιοθέτηση της πλειονότητας των προτεινόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτάθηκαν από τον ΟΟΣΑ, ωστόσο δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς του γάλατος και των φαρμάκων στα οποία η κυβέρνηση αναμένεται να κρατήσει ανένδοτη στάση κατά την επικείμενη διαπραγμάτευση. Στόχος, όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «να δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα μια κοινωνική ατζέντα από τις αντιπροσωπείες των δύο συγκυβερνούντων κομμάτων , που θα προωθούν μετρά για τους αδύναμους».

Σχετικά με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του Ελληνικού χρέους τόνισε πως είναι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης η διευθέτηση του ζητήματος ενώ εγγυήθηκε πως θα πιέσουν διαπραγματευτικά προς την άμεση εκκίνηση των συζητήσεων με τους εταίρους.

Το παρασκήνιο των τριβών με τους «58»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε με αυστηρό ύφος πως η πολιτική ηγεσία το κόμματος «ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής» δίνοντας τέλος σε παραφιλολογίες περί αυτόνομων και αυθέρετων ενεργειών που έχουν διατυπωθεί εντός του κόμματος.

Σχετικά με την σχέση του κόμματος με το κίνημα των «58», υπερτόνισε πως «η εικόνα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν κατώτερη περιστάσεων», ενώ παρουσίασε ως επιτακτική την ανάγκη για αποκατάσταση της σχέσης και περεταίρω προώθηση της πρωτοβουλίας. Προανήγγειλε επίσης κοινή οργανωτική επιτροπή μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και των «58» που θα ετοιμάσουν την ιδρυτική συνδιάσκεψη.

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άνοιξε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για μία «αυτοαναφορική επιδίωξη και για εξουσία με εμμονικά χαρακτηριστικά», τονίζοντας πως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τα ενδιαφέρει ούτε η κρίση ούτε η χώρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδικώκει απλά να δημιουργήσει κρίση πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης», προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνοτνας πως «πάμε να κερδίσουμε στοίχημα οικονομίας όμως με όσα συμβαίνουν κινδυνεύουμε να χάσουμε το στοίχημα της εθνικής ενότητας»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα