Βενιζέλος-Κουβέλης επιμένουν στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ – Τι είπαν μετά τη συνάντηση

Τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης συνεργασίας έθιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε από τα γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους πως «το βασικό θέμα είναι η κυβέρνηση αυτή να λειτουργεί ως μια κυβέρνηση συνεργασίας και

όχι ως μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ… Αν ανοίξει η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις έχουμε να πούμε πολλά για αυτά που έγιναν και για αυτά που δεν έγιναν».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός όταν αναφέρθηκε στην απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ τονίζοντας πως «δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αναστείλει την δημόσια τηλεόραση. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μαυρίσει την οθόνη. Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να ληφθούν άμεσα όλα τα οργανωτικά μέτρα για να επαναλειτουργήσει ξανά η ΕΡΤ με νόμιμο τρόπο. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει έξω από τα όρια του Συντάγματος και του νόμου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «ο κύριος Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται επιτέλους αυτά που κατ’ επανάληψιν έχουμε πει. Επείγει η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, της αξιολόγησης προσώπων και του προγραμματισμού», ανοίγοντας έτσι συζήτηση για ανασχηματισμό και συνέχισε… «Ο αγώνας γίνεται για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, την πολιτική μας σοβαρότητα, την προοπτική της κυβέρνησης, την αγωνία του λάου, που δεν θέλει εκλογές, αλλά θέλει να ξέρει πως η κυβέρνηση τον οδηγεί σωστά».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφαση του ΣτΕ ο κ.Βενιζέλος σημείωσε πως «κατά τη γνώμη μου η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει την ανάγκη δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα να εκπέμψει. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει άδεια για να εκπέμψει σήμα. Η διαταγή του ΣτΕ αναφέρει ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος. Το κλίμα είναι φορτισμένο γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, που δεν δημιουργήσαμε εμείς» και κατέληξε λέγοντας πως «δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό έγινε με την ΕΡΤ».

«Αναμένουμε χωρίς καθυστέρηση όλες οι συχνότητες να βγουν στο αέρα» σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντηση των τριών εταίρων της κυβέρνησης στο Μαξίμου.

«Εκλογές δεν θέλουμε αλλά δεν θα παίξει κανείς με τις αντοχές και τις ανοχές τις δικές μας και των θεσμών», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας παράλληλα πως «είναι δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στον πολιτισμό, τη μόρφωση και την ενημέρωση. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ρίχνει μαύρο στην ΕΡΤ».

Ο Φώτης Κουβέλης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν πολύ σημαντικό και ανέδειξε πως κανείς δεν μπορεί στο πλαίσιο μιας τρικομματικής κυβέρνησης με μονομέρεια. Και ήταν μονομέρεια από πλευράς Σαμαρά».

Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης, συνέδεσε το λουκέτο της ΕΡΤ με τα προβλήματα στον κυβερνητικό συντονισμό, τονίζοντας πως «με το ζήτημα της ΕΡΤ ήρθαν στην επιφάνεια και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση… Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει σε λίγη ώρα. Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του την απόφαση του ΣτΕ και θα πρέπει να αξιολογηθεί. Η απόφαση του ΣτΕ συντάσσεται με εκείνο που έχουμε πει, ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Δες λεπτό προς λεπτό τι έγινε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα