Βενιζέλος-Γκάμπριελ: Τι καραγκιοζιλίκι ήταν αυτό…

Το σίγουρο είναι ότι ο Βενιζέλος δεν θα γινόταν ποτέ καλός ηθοποιός – μην σου πω ότι θα πήγαινε για Χρυσό Βατόμουρο! Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από την δήθεν τυχαία συζήτησή του με τον Γκάμπριελ, όπου έθαψαν τον Τσίπρα με την άνεσή τους.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Κάνω γυμναστική και βλέπω τηλεόραση. Ειδήσεις. Η Τρέμη ή ο Σρόιτερ,

δεν θυμάμαι ποιος γιατί είδα και τους δύο, ανακοινώνει τη συνάντηση του Βενιζέλου με τον επικεφαλή του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στις Βρυξέλλες. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, χάνεις μερικές εικόνες, διότι προσέχεις πιο πολύ το βαράκι το χέρι σου (αν είσαι και μεγάλος άνθρωπος όπως εγώ) παρά την τηλεόραση. Χάνω την αρχή, ακούω κάτι ψιθύρους στην τηλεόραση και σηκώνω το κεφάλι γεμάτος περιέργεια. Χάλασε η Philips ή χάλασε ο πομπός του καναλιού; Βλέπω στην οθόνη μια άδεια αίθουσα και δύο χοντρούς όρθιους να συζητάνε. Ο χαμηλός ήχος δεν οφειλόταν στο γεγονός ότι οι δύο πολιτικοί μίλαγαν χαμηλόφωνα, αλλά στο ότι δίπλα τους, τάχα, βρισκόταν μία κρυμμένη candid camera!

Και οι δύο κακοί ηθοποιοί, παρίσταναν ότι δεν είχαν δει την κάμερα και τον camera man και τους 5-6, φαντάζομαι, από πίσω τους τύπους, και ανενόχλητοι και άνετοι άνοιξαν στο πόδι μια κουβέντα για τον Τσίπρα και την επίσκεψή του στη Γερμανία. Με κυριλέ, τάχα, τρόπο αντάλλαζαν απόψεις για τις άστοχες κινήσεις του Αλέξη πιστεύοντας ότι αυτά που λένε δεν τα ακούει κανένας (τζιζζζζζ!!). Βέβαια στο κέντρο της άδειας αίθουσας, υπήρχαν δύο καρέκλες μόνο, ώστε να καθίσουν και να πουν τάχα αυτά που ήταν επίσημα. Δεν ξέρω, ποιος σκέφτηκε αυτή τη σκηνοθεσία, αλλά πρέπει να του πάρουν σίγουρα την κομματική ταυτότητα. Κάποιος μαλάκας το σκέφτηκε. Σου λέει στο φανταστικό του σενάριο: όταν μιλάνε «επίσημα» είναι κακό να θάβουν τον Τσίπρα, γιατί αυτό θα είναι και χοντροκομμένο και αγενές, στον ίδιο βαθμό που και ο Αλέξης παρουσιάζεται πολλές φορές αγενής. Οπότε θα βάλουμε τους δύο χοντρούς όρθιους, θα πάει τάχα κοντά η κρυφή κάμερα τύπου «Ζούγκλα» και θα κάνει ότι κλέβει τη συζήτησή τους. Εκεί, επειδή οι δύο σοσιαλιστές έχουν μια οικειότητα, μπορούν να πουν και τα εσώψυχά τους, χωρίς κανείς να τους κατηγορήσει…

Εκεί λοιπόν, σκέφτηκε, το δαιμόνιο μυαλό του κομματικού στελέχους, μπορούν να θάψουν τον Τσίπρα, χωρίς να παίρνουν το πολιτικό βάρος για αυτό. Έτσι θεατρικά, με κακή σκηνοθεσία και αγενέστατα, προχώρησαν σε κάτι με το οποίο οι ίδιοι θα κατηγορούσαν τον Τσίπρα αν το έκανε. Απορώ πως δεν τους έκραξε ο ΣΥΡΙΖΑ και απορώ ακόμα πιο πολύ πώς δεν τους έκραξαν τα ΜΜΕ για αυτή τη γελοιότητα. Έπαθα σοκ με αυτή τη μαλακία, μου έπεσε το βαράκι από το χέρι και παραλίγο να μου διαλύσει το δάχτυλο του ποδιού. Αν κανείς πιστεύει ότι η απρέπεια και η χαζομάρα σε αυτές τις εκλογές έχουν μόνο μία σημαία, ο Βενιζέλος μας απέδειξε χθες ότι κάνουμε λάθος.

ΥΓ.: Που τα βρήκε αυτά τα τυπάκια, κάποια Χριστίνα Μανωλοπούλου και κάποιον Ηλία Βεργίτση, ο Βενιζέλος και τα πήρε μαζί του στην επίσκεψή του στον Ολάντ, στους Γερμανού

Keywords
Τυχαία Θέματα