Βενιζέλος για Στουρνάρα: Έχει κοινωνικές ευαισθησίες και είναι αναντικατάστατος

Ο υπουργός εξωτερικών βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε συζητήσεις με δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το αν θα διεκδικήσει τη θέση του επιτρόπου της Κομισιόν, άρχισε να εκθειάζει τον υπουργό Οικονομικών και το έργο του αυτά τα χρόνια, χαρακτηρίζοντας τον αναντικατάστατο.

«Ο Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος γιατί εκφράζει

με τον καλύτερο τρόπο τη συμπόνοια και τη συμπάθεια γι' αυτά που περνά ο ελληνικός λαός και έχει και κοινωνικές ευαισθησίες, άλλωστε έχει τη μάνα του με χαμηλή σύνταξη και ξέρει», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε και τη στάση του κυβερνητικού σχηματισμού στο θέμα του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, λέγοντας πως το «τελευταίο που θέλει ο Έλληνας είναι να του πάρουν το σπίτι» και πως αν δε βρεθεί μια τομή με την Τρόικα στο θέμα, τότε θα το θέσει ο ίδιος με τον Σαμαρά σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Τέλος, δήλωσε πεπεισμένος ότι "«ακόμη κι αν δεν κλείσει ο έλεγχος της τρόικας εμείς έχουμε εκπληρώσει τα ορόσημα του καλοκαιριού και η δόση θα εκταμιευθεί κανονικά».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της υπουργικής συνόδου, κ. Ολιβιέ Μπαγί, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί η εφαρμογή του προγράμματος της Ελλάδας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων αύριο στις Βρυξέλλες, απέρριψε όμως κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα