Βενιζέλος: Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες από την Τρόικα – Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για τις τράπεζες

18:20 5/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο Μέγαρο παραμένει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Αποχωρώντας από το Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος

δήλωσε: «Τα αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής Οικονομίας είναι τέτοια, που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα, που εκκρεμούν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα χαρακτήρισε «ήσσονος σημασίας, σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει» και πρόσθεσε: «Και γι αυτά θα βρούμε λύση. Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαρτάται η τύχη της ελληνικής Οικονομίας από την ενιαία τιμή βιβλίου, ή από το εάν θα έχουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα φαρμακεία ή στα σούπερ μάρκετ».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη: «Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική προσέγγιση, που να κατανοεί τα δεδομένα».

Για το ζήτημα των Τραπεζών, σημείωσε: «Δεν έχουμε καμία απόσταση με την τρόικα διότι σ΄ αυτό το θέμα υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και εγγυήσεις». Είπε ειδικότερα, ότι υπάρχει η αρμοδιότητα της ΕΚΤ και η αρμοδιότητα της ΤτΕ.

Τέλος σημείωσε ότι «οι τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες και θα βρεθεί λύση».

Όλα δείχνουν πάντως ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να πάνε πιο πίσω το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο μαζί με τις Ευρωπαϊκές τράπεζες με στόχο βέβαια να αποφευχθεί όσο το δυνατόν ο σκόπελος των ευρωεκλογών για την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα