Βάζουν στοιχήματα σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ αν θα βγάλει ευρωβουλευτή ο Θεοδωράκης

14:27 6/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Ποιος φοβάται το «Ποτάμι»; Αν κρίνουμε από τα ποιοτικά στοιχεία της πρώτης δημοσκόπησης (ALCO-Newsit) προφανώς οι κομματικοί σχηματισμοί στους οποίους ακουμπά -θεωρητικά- ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Το «Ποτάμι» με μόλις λίγες ημέρες ζωής, φέρεται να παίρνει -με αναγωγή- 6,4% και έρχεται… τέταρτο κόμμα. Και όπως φαίνεται, «τσιμπάει» από ΠΑΣΟΚ (8,1%), ΔΗΜΑΡ (12,8%), ΣΥΡΙΖΑ

(7,7%), ΑΝΕΛ (12,1%), ενώ αντιθέτως δεν «ακουμπά» σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Προβληματισμοί στα επιτελεία

Στα επιτελεία της Χαριλάου Τρικούπη, της Αγίου Κωνσταντίνου και της Κουμουνδούρου προβληματίζονται ενόψει ευρωεκλογών για την δυναμική που έχει αναπτύξει το χαλαρό κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και κυρίως γιατί:

1. Οι ευρωεκλογές αποτελούν παραδοσιακά πεδίο χαλαρής ψήφου.

2. Η ημερομηνία πλησιάζει και η δυναμική που έχει αναπτύξει το «Ποτάμι» δεν προλαβαίνει να εξαντληθεί, όσο και αν το επικρίνουν ως κόμμα με ελλιπέστατο background.

Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε προς το koolnews.gr ότι το «Ποτάμι» δεν θα πάρει τελικά από τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. Παραδέχονταν ωστόσο -με επικριτική διάθεση προς την τακτική της ηγεσίας- ότι «τσιμπολογά» από ένα πιο μετριοπαθές κοινό στο οποίο «δεν έχουμε απευθυνθεί εδώ και 20 μήνες».

Βγάζει ευρωβουλευτή, αλλά μετά…

«Είναι πιθανόν το Ποτάμι να βγάλει ευρωβουλευτή! » παραδέχεται έμπειρο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εκτιμά ωστόσο ότι ο ορίζοντας προοπτικής του κόμματος είναι μικρός. «Αυτή τη στιγμή δε δείχνει δυνατότητες αντοχής. Η πρώτη του συνέντευξη ήταν απολιτίκ. Αν πάει έτσι, δεν φτάνει μετά τις ευρωεκλογές» εξηγεί προβλέποντας ότι θα «ξεφουσκώσει» μετά τον Ιούνιο και δεν θα έχει προοπτική για εθνικές εκλογές.

«Είναι λογικό το ποσοστό, μπορεί να πάρει κάτι, light εκλογές είναι οι ευρωεκλογές. Όμως δεν είναι ασφαλείς όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις, δρουν υπό το βάρος των πρώτων εντυπώσεων» λέει στο koolnews.gr έτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη. Υπενθύμιζε δε ότι και το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (το αλήστου μνήμης ΚΕΠ) είχε φτάσει να έχει και 19% σε δημοσκοπήσεις της εποχής. Σημειώνει δε ότι, αρκετοί από όσους δήλωσαν συμμετοχή στο εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη «είναι γνωστές τριγυρίστρες της πολιτικής».

Οι ελπίδες της ΔΗΜΑΡ

Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ από την άλλη, εκτιμά ότι το «Ποτάμι» καταφέρνει να εξαφανίσει την «Δράση» και «χτυπάει» τις παρυφές ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Αποδίδει δε αυτή την τάση στα σοβαρότατα προβλήματα εικόνας αλληλοσπαραγμού που έδωσαν το ΠΑΣΟΚ, οι «58» και η ΔΗΜΑΡ στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με λίγα λόγια, τα κόμματα απ’ όπου αντλεί ψήφους το «Ποτάμι», απλώς περιμένουν και ελπίζουν να εξαντληθεί η δυναμική του μετά τις ευρωεκλογές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα