Βάσω Παπανδρέου: Μηνύσεις αν δεν με ελέγξουν σε 5 ημέρες!

Πέντε ημέρες… προθεσμία να διενεργήσει έλεγχο στα περιουσιακά της στοιχεία έδωσε στο ΣΔΟΕ η Βάσω Παπανδρέου, προτού προσφύγει στη δικαιοσύνη επικαλούμενη τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων!

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η πρώην υπουργός σχολίασε το δημοσίευμα που έγινε σήμερα (Κυριακή 15/03) πρωτοσέλιδο στο ίδιο μέσο με τον τίτλο «ΣΔΟΕ και δικαστές ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη αλλά και τον Τουρκολιά της Εθνικής Τράπεζας

επί ΝΔ»! Σύμφωνα με αυτό, το ΣΔΟΕ ψάχνει με επείγουσα διαδικασία όλα τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) του Κώστα Λαλιώτη και της Βάσως Παπανδρέου.

«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα. Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ’ επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας», δήλωσε η κα. Παπανδρέου, προτού προτρέψει τις αρχές να ολοκληρώσουν τάχιστα τη διαδικασία.

«Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο.

Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό.

Καλώ επομένως τους αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και να ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη», καταλήγει η Βάσω Παπανδρέου.

Πρέπει να είναι πάντως η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας / μία πολίτης δίνει προθεσμία στο κράτος να ελέγξει τα περιουσιακά του στοιχεία απειλώντας με μηνύσεις. Πιθανότατα δεν είναι τυχαίο ότι η πολίτης αυτή διετέλεσε επί σειρά ετών υπουργός της παντοδύναμης, καθεστωτικής (κατά το μεγάλης δημοκρατικής) παράταξης...

The post Βάσω Παπανδρέου: Μηνύσεις αν δεν με ελέγξουν σε 5 ημέρες! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα