Τσίπρας: Φέτος θα έχουμε τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων σαράντα χρόνων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την στήριξη στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και στον αγώνα τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και δήλωσε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Φέτος έχουμε τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 40 τουλάχιστον

χρόνων, μια σχολική χρονιά με σχολεία με τεράστιες ελλείψεις, με μαθητές που πηγαίνουν και δεν βρίσκουν δασκάλους και καθηγητές, χωρίς σχολικούς φύλακες, με διαλυμένο το ολοήμερο σχολείο και χιλιάδες νέους εργαζόμενους να μην έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους» και συνέχισε:

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας βάρβαρης πολιτικής που με στόχο τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα. Τα πλεονάσματα που βασίζονται στη διάλυση και στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, μονάδων κοινωνικής φροντίδας δεν είναι πραγματικά πλεονάσματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, εκ μέρους της ΔΟΕ, έκανε λόγο για αποσάθρωση του ολοήμερου σχολείου, οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση.

«Όσο αυτά τα προβλήματα μεγαλώνουν, τόσο το δημόσιο σχολείο διαλύεται. Ο μόνος δρόμος για εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι ο δρόμος του αγώνα απέναντι σε αυτές τις παρανοϊκές πολιτικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα