Τσάμπα τσαντίλα: το tweet ήταν ψέμα!

Σοβαρά εκτεθειμένη απέναντι στους Γερμανούς έμεινε η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω μιας αστείας παρεξήγησης με το ρατσιστικό σχόλιο της Νατάσα Κέλερ που δεν έγινε ποτέ.

«Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά», είναι το tweet

της σημαιοφόρου των Γερμανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Νατάσα Κέλερ που προκάλεσε μεγάλο χαμό στο διαδίκτυο, στο Ολυμπιακό Χωριό, στην ελληνική ολυμπιακή αποστολή και –φυσικά- στην πολιτική σκηνή της χώρας (με τη Χρυσή Αυγή να βγάζει και σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας).

Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν ντροπιασμένοι και οργισμένοι δεδομένου ότι το σχόλιο αυτό έγινε ταυτόχρονα με το χλευαστική δημοσίευμα της Sun για την πρωταθλήτριά μας στο μπιτς βόλεϊ, Βίκυ Αρβανίτη, και βεβαίως λίγες ώρες μετά την απίστευτη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να απαγορεύσει στην Βούλα Παπαχρήστου να αγωνιστεί στο Λονδίνο (παρότι είχε κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής) λόγω ρατσιστικού αστείου που έκανε στο twitter.

Μόνο που… η Γερμανίδα αθλήτρια δεν έκανε ποτέ αυτό το σχόλιο!

Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος του sport24.gr Γιάννης Φιλέρης, την Τετάρτη είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής σχόλιο: «Δηλαδή αν έβγαινε στο twitter του ο Γερμανός τοξοβόλος Καρλα Χάινς Ευθειοβόλεν και έγραφε ‘πώ-πω στην Αγγλία γέμισε το χωριό, από Έλληνες, λέτε να μου ζητήσουν δανεικά’ θα γελάγαμε με το …ανεκδοτάκι του;».

Tο συγκεκριμένο σχόλιο τo χρησιμοποίησε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ζακχαίος, ο οποίος το διάνθισε: «Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε πως θα μας ζητήσουν δανεικά, δήλωσε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ». Αργότερα βέβαια ο δημοσιογράφος ξεκαθάρισε πως έγινε παρεξήγηση αλλά το θέμα πλέον είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις με αποκορύφωμα κίνημα στο διαδίκτυο που απαιτούσε την αποβολή της Κέλερ από την παρέλαση.

Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν πως η πρωταθλήτρια είχε κάνει το σχόλιο και φοβούμενη της κυρώσεις το κατέβασε από το twitter της. Αν είναι δυνατόν!

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η ομοσπονδία χόκεϊ επί χόρτου της Γερμανίας με την οποία επικοινώνησε το enikos.gr και ετοιμάζει ανακοίνωση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ηρεμήσει τους Έλληνες που είναι –χωρίς λόγο τελικά- έξαλλοι με τη Γερμανίδα αθλήτρια…

«Είναι ένα κακό αστείο που δεν έχει καμία βάση. Το λυπηρό είναι πως η Natascha Keller αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Από την Αθήνα 2004 αποκόμισε τις καλύτερες στιγμές της ζωής της. Δε θα μπορούσε ποτέ να γράψει κάτι τόσο ανήθικο για έναν λαό που μπήκε στην καρδιά της με τη ζεστασιά του. Θα επιθυμούσαμε να λήξει η αναμετάδοση αυτής της ψεύτικης είδησης άμεσα. Είναι μια μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό σήμερα και είναι κρίμα να δέχεται ένα τόσο άδικο χτύπημα, χωρίς απολύτως κανέναν λόγο», είπε ο διευθυντής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Ομοσ

Keywords
Τυχαία Θέματα