Τροπολογία «Νέας Ζηλανδίας» χαρίζει στον Φωτόπουλο νέα θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ

21:27 7/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο ΔΣ της επιχείρησης προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση στον Νίκο Φωτόπουλο, με τροπολογία που υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Η τροπολογία εντάχθηκε μάλιστα σε νομοσχέδιο για την κύρωση... συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία!

Στην αιτιολογική

έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη εκ μέρους των εργαζομένων εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

«Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας», σχολίασε δηκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η ρύθμιση αντιμετωπίζει στρεβλώσεις παλαιότεροι νόμου. Το ίδιο εξήγησε και ο κ. Σπίρτζης, λέγοντας πως ο περιορισμός της μιας θητείας υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά αποκλειστικά την ΔΕΗ και τον κ. Φωτόπουλο, επομένως η νέα διάταξη καθιερώνει και για την ΔΕΗ ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα.

The post Τροπολογία «Νέας Ζηλανδίας» χαρίζει στον Φωτόπουλο νέα θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα