Τους ζυγούς λύσατε – Που κάνουν διακοπές οι υπουργοί πριν γυρίσουν για τη μάχη με την Τρόικα

Όπως οι περισσότεροι Έλληνες την συγκεκριμένη περίοδο, έτσι και τα κυβερνητικά στελέχη θα αφήσουν για λίγο πίσω τους την Αθήνα και θα λάβουν πλώρη για τα πάτρια εδάφη ή για κάποιο νησί.

Με τους φακέλους υπό μάλλης αναχώρησε ο Πρωθυπουργός χθές το πρωί για την Μεσσηνία, αφού έκανε μια τελευταία στάση στο Μαξίμου. Στο πατρικό του στην Πύλο αποφάσισε να αποδράσει ενώ θα περάσει και από Ναύπλιο προτού γυρίσει στην πρωτεύουσα, αναφέρουν οι συνεργάτες του.

Μαζί του βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς

έχει πάρει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώ θα βρίσκεται και σε επικοινωνία με συνεργάτες του και μέλη της Κυβέρνησης για να έχει εικόντα των εξελίξεων ενώ απουσιάζει.

Το Υπουργικό Συμβούλιο φυσικά θα κάνει και το ίδιο τις διακοπές του ενώ ο μόνος που αποφάσισε να φυλάττει Θερμοπύλες είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι οικονομικοί υπουργοί επίσης στην έδρα τους, βρίσκονται αυτό το διάστημα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουν κάποιες θετικές ειδήσεις μετά από πολύ καιρό.

Φαίνεται το κυβερνητικό επιτελείο έχει βάλει σκοπό να εκμεταλλευτεί την «θερινή νάρκη» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν μαζικά κατακλύσει τις παραλίες.

Πάντως το παράδειγμα του Πρωθυπουργού αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σίμο Κεδίκογλου να πηγαινοέρχεται στην Εύβοια παρακολουθώντας.

Βέβαια, η μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης είναι το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης των πληστηριασμών. Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει άμεσα το ζήτημα ώστε να δείξει καλή διαγωγή προς την Τρόικα αλλά οι αντιδράσεις από πλευράς στελεχών δημιουργούν προβλήματα. Ζητούν την συμπερίληψη κοινωνικών κριτηρίων ενώ αρκετοί έχουν κλειστά τα χαρτιά τους θέλοντας να αφουγκραστούν πρώτα την αντίδραση της κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα