Τους (Παρ)κέρασε 30αρα – Νίκη επί των Ισπανών και τελικός για τους Γάλλους με 75-72

Ένα ματς που στο τέλος του ημιχρόνου φάνηκε να επιβάλλεται άνετα η Ισπανία εξελίχθηκε σε γκρανγκινιολικό και στην παράταση ο τεράστιος Τόνι Πάρκερ πήρε εκδίκηση για το χαμένο τελικό του 2011.

Σε έναν από τους κορυφαίους ημιτελικούς οι Γάλλοι επικράτησαν των Ισπανών με 75-72 σε ένα ματς που στο τέλος ο Γκασόλ πήγε να ντυθεί...Διαμαντίδης αλλά το «Βαλ' το αγόρι μου» βρήκε στεφάνι.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Χουάν Ορένγκα έπαιζε τρομερή άμυνα και οι Γάλλοι είχαν σπάσει τα καλάθια. Στο δεύτερο δεκάλεπτο έμειναν για περίπου 6 λεπτά χωρίς καλάθι,

ενώ ο Πάρκερ πάλευε μόνος του έχοντας 14 πόντους. Έτσι, έκλεισε το ημίχρονο με 34-20.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Γαλλία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και με επιμέρους σκορ 23-15 μείωσε σε 6. Τα τρίποντα άρχισαν να μπαίνουν με ευκολία και στην τελευταία περίοδο το ματς πήγαινε πόντο-πόντο και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Το τρίποντο του Πάρκερ έβαλε μπροστά τους Γάλλους μετά από την αρχή του ματς, αλλά ο Γκασόλ απάντησε με δίποντο για το νέο προσπέρασμα. Η βολή του Αζίνγκα έφερε το ματς στα ίσα και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο 5λεπτο της παράτασης μίλησε η ευστοχία των Γάλλων στις βολές, με τους Πάρκερ και Ντιό να έχουν 4/4 και παρά την υπερπροσπάθεια του Σέρχι Ροντρίγκεζ, ευτύχησαν να πάρουν εκδίκηση για τον τελικό του 2011 στη Λιθουανία.

Ο Πάρκερ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 30 πόντους, κρατούσε σε όλο το ματς μόνος του την επίθεση και επιβραβεύεται για τη σπουδαία χρονιά που έκανε. Στον τελικό απέναντι στους Λιθουανούς θα προσπαθήσει να πάρει ένα χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο του πιθανότατα Ευρωμπάσκετ.

Οι Ισπανοί από την άλλη το πάλεψαν με Γκασόλ (19π.) και Φερνάντεζ (17π.) αλλά ηττήθηκαν σε ημιτελικό μετά το 2005 και θα παίξουν για το χάλκινο απέναντι στους Κροάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα