Τούρκικο σίριαλ μετέτρεψε τον χριστιανικό ναό σε «μουσικό κέντρο»

Στο ναό της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος επέλεξε να κάνει τα γυρίσματά του το τούρκικο σίριαλ «Ένα αστέρι γεννιέται» που προβάλλεται καθημερινά από το MEGA.Μάλιστα όχι μονάχα έκαναν γυρίσματα αλλά μάλιστα οι παραγωγοί της σειράς αποφάσισαν να μετατρέψουν τον ιερό ναό της Μεγαλομάρτυρος σε νυχτερινό κέντρο, τοποθετώντας πάλκο και ορχήστρα και στήνοντας έναν διαγωνισμό τραγουδιού για τις ανάγκες του σίριαλ.

Παγωμένοι έμειναν οι Έλληνες τηλεθεατές που παρακολουθούσαν το αγαπημένο τους σίριαλ όταν στο γενικό πλάνο

αποκαλύφθηκε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού που εμφανιζόταν αρχικά είχε γυριστεί μέσα σε έναν χριστιανικό ναό.

Ο συγκεκριμένος ναός, είναι πολύ κοντά στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Η εκκλησία αυτή μάλιστα, κτίστηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο και ονομάζονταν και «Πατριαρχείο» καθώς μέχρι το έτος 360, και πριν την κατασκευή της Αγίας Σοφίας, ήταν η μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης. Καταστράφηκε για πρώτη φορά από τον μαινόμενο όχλο στη Στάση του Νίκα επί Ιουστινιανού, για να οικοδομηθεί ξανά στην ίδια θέση από τον αυτοκράτορα. Στην εκκλησία αυτή συγκροτήθηκε επί Θεοδοσίου του Μεγάλου η δεύτερη οικουμενική σύνοδος, για τον λόγο αυτό και έχει μείνει αξιοσέβαστη τόσο στο Βυζάντιο όσο και στους ξένους. Στον περίβολο του ναού βρίσκεται αρχαιολογικό μουσείο.

Πριν από τέσσερα χρόνια μάλιστα ο Σύλλογος αποφοίτων Ζωγραφείου και ο Σύνδεσμος Μουσικοφίλων του Πέρα είχαν πάρει ειδική άδεια προκειμένου να γίνει η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Ξαρχάκου, Παπαδημητρίου, συνοδεία της ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και τη χορωδία της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Βέβαια ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε παρευρεθεί καθώς είχε δηλώσει ότι η εκδήλωση σεβόταν απόλυτα το περιβάλλον του χώρου στον οποίο γυριζόταν. Μάλιστα, είχε ενταχθεί στο εορταστικό πρόγραμμα «Πόλη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».

Keywords
Τυχαία Θέματα