Τομ Λέιτον: Ο «ταχύτερος» επιχειρηματίας του κόσμου

Πιθανότατα να μην έχετε ακούσει ποτέ το όνομα Τομ Λέιτον και να μην γνωρίζεται ποιος είναι. Αδίκως, καθώς είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία που προσφέρει ιλιγγιώδεις ταχύτητες στο διαδίκτυο και χάρις σε αυτόν μπορούμε να παρακολουθούμε το live streaming από γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην υφήλιο.

Η εταιρεία

του Τομ είναι η Akamai που στα χαβανέζικα σημαίνει έξυπνος και έχει την έδρα της στη Μασαχουσέτη. Η εταιρεία κοστίζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια και κάνει κάτι πολύ απλό καθώς ενισχύει τους servers που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Ουσιαστικά είναι μία πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένων που εξυπηρετεί περίπου το 30% της διαδικτυακής κίνησης.

Και μπορεί να φαίνεται απλό αλλά δεν είναι καθώς απαιτείται πολύ μεγάλος αριθμός servers και υψηλές γνώσεις μηχανικής προκειμένου να επιτευχθούν οι καλύτερες επιδόσεις.

Ο Τομ Λέιτον μίλησε στο Business Insider και διευκρίνισε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί πάνω από 150.000 διαχειριστές παγκοσμίως έτσι ώστε να διασφαλίζεται το περιεχόμενο και να παραδίδεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όλοι μαζί οι διαχειριστές λειτουργούν σαν «εικονικό internet» που υπάρχει επάνω από το πραγματικό. Οι πελάτες της εταιρείας κρατούν αντίγραφα του περιεχομένου που θέλουν έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, όπως μουσική, βίντεο και όταν προσπαθούν να μπουν στην εκάστοτε ιστοσελίδα για να λάβουν το περιεχόμενο, η πλατφόρμα της Akamai τους οδηγεί στο αντίγραφο που υπάρχει στον πιο κοντινό διαχειριστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα