Το Ξυστό μπαίνει ξανά στην ζωή μας από 1η Μαρτίου μετά από 11 ολόκληρα χρόνια

Ξανά στην ζωή μας μετά από συνολικά 11 χρόνια μπαίνει το πασίγνωστο Ξυστό το οποίο έκανε για χρόνια τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ζήσουν την αγωνία του στιγμιαίου τζόγου.

Η Ξυστό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1993 αλλά σταμάτησε το 2003 λόγω της λήξης της σύμβασης με τον ανάδοχο η οποία δεν ανανεώθηκε ποτέ. Σήμερα τίθεται ξανά σε κυκλοφορία από την 1η Μαΐου, καθώς επήλθε συμφωνία με την κοινοπραξία

«Ελληνικά Λαχεία» στην οποία συμμετέχουν: ΟΠΑΠ 67%, Scientific Games 16,5% και Intralot 16,5%.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία έλαβε άδεια για την κυκλοφορία του Ξυστού για τα επόμενα 12 χρόνια και ευελπιστεί σε μεγάλους τζίρους καθώς το Ξυστό είναι το μοναδικό παιχνίδι το οποίο προσελκύει και τις Ελληνίδες οι οποίες απέχουν από τον τζόγο. Πάντως σε δεδομένα Αμερικής, το 60% των εσόδων προέρχεται από το Ξυστό και το 40% από παιχνίδια των λοταριών.

Γενικότερα όπως αναφέρετι το tovima.gr, από την εκμετάλλευση των κρατικών λαχείων η κοινοπραξία αναμένει ετήσιο τζίρο της τάξεως του 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια. Παράλληλα σε αυτό το διάστημα τα έσοδα του κράτους από τη φορολόγηση των καθαρών εσόδων της κοινοπραξίας με 30% αλλά και από τον φόρο εισοδήματος θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα