Το trust του τρόμου: Ισλαμικό Κράτος και Μπόκο Χαράμ ενώνουν τις δυνάμεις τους και απειλούν τον πολιτισμό

Η τρομοκρατία των ισλαμιστών εξτρεμιστών στη γειτονιά μας – Μέση Ανατολή και Αφρική- αποκτά συμπαγές μέτωπο και εδραιώνεται, απειλώντας όσο ποτέ την ηρεμία της Δύσης, με μια καταλυτικής σημασίας συμμαχία. Η Μπόκο Χαράμ (υπεύθυνη για χιλιάδες δολοφονίες, επιθέσεις και απαγωγές και πρώτη οργάνωση στην υποσαχάρια Αφρική) δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αυτό την έθεσε υπό την ομπρέλα του. Ποια Αλ Κάιντα;

«Σας ανακοινώνουμε την καλή είδηση της επέκτασης του χαλιφάτου στη δυτική Αφρική, καθώς ο χαλίφης αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης των αδελφών

μας της σουνιτικής οργάνωσης για το κήρυγμα και τον ιερό πόλεμο» σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα του Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο εξτρεμιστών ισλαμιστών που πιάνει σε ένα νοητό τόξο από τη Συρία και το Ιράκ μέχρι την Νιγηρία και την Κένυα- αφήνοντας απέξω τις χώρες του Κόλπου. Επιπλεόν, το Ισλαμικό Κράτος αποδεδειγμένα έχει εξαπλωθεί και στη βόρεια Αφρική, κυρίως στην Λιβύη και την Αίγυπτο, φτάνοντας πια μια ανάσα από την Ευρώπη.

Ήδη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οχυρώνονται για να αντιμετωπίσουν μια μαζική «εισαγωγή» τρομοκρατών, που θα περάσουν παράνομα στη Γηραιά Ήπειρο δια θαλάσσης. Προς το παρόν όμως τα μέτρα δεν αποδίδουν. Οι πρόσφατες επιθέσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Γαλλία είναι μόνο η αρχή.

Το χαλιφάτο του αλ-Μπαγκντάντι σκοπεύει να κατακτήσει τη Δύση ξεκινώντας από την Ευρώπη και να καταστρέψει την δυτική παιδεία – Μπόκο Χαράμ άλλωστε σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτία» και το Ισλαμικό Κράτος το διακηρύσσει μετά μανίας.

Το καλοκαίρι του 2014 το ΙΚ έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τις χώρες που σκοπεύει να εξαπλωθεί και να εδραιωθεί. Ήδη έχει «μαυρίσει» πολλές από αυτές...

The post Το trust του τρόμου: Ισλαμικό Κράτος και Μπόκο Χαράμ ενώνουν τις δυνάμεις τους και απειλούν τον πολιτισμό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα