Το τέλος της Μπάρτσα! – Πως σχολίασε ο ξένος Τύπος το χθεσινό 4-0

Συντριβή… στη σκληρή πραγματικότητα, μοιάζει πως ήταν η χθεσινή εφιαλτική βραδιά που πέρασαν οι παίκτες (και οι φίλοι) της Μπαρτσελόνα, καθώς η Μπάγερν Μονάχου τους εξολόθρευσε, με τελικό σκορ 4-0, στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά του φετινού Champions League. Έτσι, η ομάδα της Καταλονίας, μοιάζει να χαιρετά τη διοργάνωση, από τη φάση των «4», παρά το γεγονός πως ήταν ένα από τα μεγάλα βαφορί για την κατάκτηση του τίτλου. Μήπως ήρθε, λοιπόν, το τέλος της παντοκρατορίας της;

Οι

άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, συνειδητοποίησαν το πρωινό της Τετάρτης, πως δεν είναι πια οι καλύτεροι στον κόσμο. Ένα δεδομένο σκληρό, αλλά αληθινό. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους βασικούς τίτλους των μεγαλύτερων εφημερίδων της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, θα διαπιστώσει, πως η εποχή που η συγκεκριμένη ομάδα, μάγευε τους πάντες με το άπιαστο στυλ παιχνιδιού της, αποτελεί παρελθόν.

«Ιστορική συντριβή» είναι ο κεντρικός τίτλος της Μarca, λέγοντας πως η χθεσινή ήττα με διαφορά τεσσάρων γκολ από τους Βαυαρούς, ναι είναι ιστορική, αλλά όχι με την καλή έννοια. Η φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι, από την άλλη, με τα χέρια κατεβασμένα και το πρόσωπό του γεμάτο απόγνωση και απογοήτευση, τα λέει όλα από μόνη της.

Η ΑS, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, με τον βασικό της τίτλο να είναι «Τι τέλος του Κύκλου», δηλώνοντας πως η συγκεκριμένη βαριά ήττα, σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας των Καταλανών στο ποδόσφαιρο, ενώ επισημαίνει, πως με κάποιο «μαγικό» τρόπο, οι αδυναμίες της «διαστημικής ομάδας» -όπως είχε χαρακτηριστεί- εκδηλώθηκαν όλες μαζί, σχεδόν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Τα σχόλια, όμως, δεν περιορίστηκαν στο εσωτερικό της ισπανική χώρας. Στη γειτονική Ιταλία, η Diario Sport, αποτύπωσε στον τίτλο της τα συναισθήματα των εκατομμυρίων οπαδών της Μπαρτσελόνα, ανά τον κόσμο, λέγοντας «Η πιο λυπηρή νύχτα».

Σε γενικές γραμμές, το «πνεύμα» των περισσότερων, εστιαζόταν στο γεγονός πως τέτοια σημαντικά και ιστορικά αποτελέσματα, συνήθως, σηματοδοτούν την… αλλαγή φρουράς στον εκάστοτε θρόνο, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από εκείνον της κορυφής της Ευρώπης.

Εξάλλου, είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, κατάφεραν να παίξου, για έξι περίπου χρόνια, φανταστικό ποδόσφαιρο, κάτω από αμείωτους ρυθμούς, και βαραίνοντας τα πόδια τους με πολλούς αγώνες την κάθε σεζόν. Η φθορά, και η αποκαθήλωση, ήταν κάτι που θα ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα