Το τέλος μιας εποχής – Έπεσε η αυλαία για το Winamp

Θυμάσαι την πρώτη φορά που έκανες download το Winamp;

Ένας από τους δημοφιλέστερους music players όλων των εποχών θα σταματήσει να υπάρχει από τον ερχόμενο μήνα. Η AOL ανακοίνωσε ότι θα «κλείσει» τον δημοφιλή, και σύμβολο μίας ολόκληρης εποχής, Winamp player στις 20 Δεκεμβρίου, κάτι

που σημαίνει με λίγα λόγια ότι δεν θα μπορείτε να κατεβάσετε κάποια έκδοση του από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ούτε μπορείτε να περιμένετε για αναβαθμίσεις. Μαζί του, κλείνουν και οι διαδικτυακές του υπηρεσίες.

Ο Winamp είναι διαθέσιμος για τα Windows από το 1997 (δημιούργημα δύο φοιτητών, των Justin Frankel και Dmitry Boldyrev) και ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους music players της εποχής. Όχι μόνο μπορούσατε να τον παραμετροποιήσετε, χρησιμοποιώντας χιλιάδες skins και plugins, αλλά ήταν γνωστός και για την εξαιρετικής ποιότητας αναπαραγωγή που προσέφερε.

H AOL εξαγόρασε την Nullsoft το 1999 έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων (η Nullsoft είχε τα δικαιώματα του Winamp) ωστόσοι κακοί χειρισμοί της εταιρείας, αλλά και ο ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός από υπηρεσίες όπως τα iTunes, Spotify και Pandora έφεραν το τέλος.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα