Το σποτάκι του Athens Pride που απέρριψε το ΕΣΡ – Το λεσβιακό φιλί που προκαλεί

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του ΕΣΡ να μην προβάλει στους τηλεοπτικούς δέκτες το σποτάκι του Athens Pride που θα γίνει το Σάββατο 8 Ιουνίου στην Αθήνα. Μάλιστα ορισμένοι κάνουν λόγο για λεσβιακό φιλί που περιέχει το βίντεο και που ενόχλησε.

Το ΕΣΡ αποφάσισε να μην προβληθεί όπως κάθε χρόνο η διαφήμιση του Φεστιβάλ διαφορετικότητας στα κανάλια δωρεάν ως κοινωνικό μήνυμα, άσχετα αν ακόμα δεν έχουν κοπάσει οι συζητήσεις για το γάμο των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, ή τη βράβευση της ταινίας «Η ζωή της Αντέλ» στις Κάννες που αφηγείται έναν λεσβιακό έρωτα.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε το ΕΣΡ:

«Σε σχέση με το αίτημα σας σε σχέση με την προβολή μηνύματος σχετικά με το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας- Athens Pride 2013, που θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου του 2013, με κύριο σκοπό την προβολή των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τον τρανσεξουαλικών ατόμων στην κοινωνία και των διεκδικήσεων τους. Το αίτημα σας δεν εμπίπτει στο άρθρο 3 παρ. 2 της Κ.Υ.Α. …για την δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μήνυμα με κοινωνικό χαρακτήρα».

Δείτε το σποτάκι…

Keywords
Τυχαία Θέματα