Το ροζ ταγιέρ εξιτάρουν τις ψηφοφόρους!

Μισέλ Ομπάμα και Αν Ρόμνεϊ εμφανίστηκαν με τα ίδια σχεδόν ρούχα στο debate των υποψήφιων προέδρων. H μάχη των επικοινωνιολόγων κορυφώνεται επικίνδυνα. Πώς παρακολουθούν τους ψηφοφόρους.

Στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν τις ψήφους των γυναικών υπέκυψαν στις παροτρύνσεις των μάνατζερ και παρότι δεν το συνηθίζουν εμφανίστηκαν στο debate με ρούχα σε πολύ έντονο ροζ χρώμα. Και οι δύο! Με αποτέλεσμα βέβαια να σχολιαστούν ποικιλοτρόπως από τα αμερικανικά media.

Μισέλ Ομπάμα και Αν Ρόμνεϊ φάνηκε τελικά ότι προσπάθησαν περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Χαρακτηριστικό της αμηχανίας που ένιωσαν όταν αντίκρισε η μία την άλλη στα πλατό της τηλεμαχίας ήταν η πιο διακριτική –σε σχέση με το πρώτο debate- παρουσία τους δίπλα σε Μπαράκ και Μιτ…

Το μόνο που έσωσε τις δύο κυρίες από τα πικρόχολα σχόλια ήταν η φήμη που κυκλοφόρησε την ώρα της τηλεμαχίας και κατά την οποία τόσο η Μισέλ όσο και η Αν φόρεσαν ροζ για να στηρίξουν την καμπάνια για την πρόληψη από τον καρκίνο του μαστού… η πληροφορία αυτή έκανε τον γύρο της Αμερικής σε χρόνο ρεκόρ, μέσω του twitter.

Σε αντίθετη με την πρώτη τηλεμαχία, πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε η Μισέλ Ομπάμα η οποία την ώρα της αγκαλιάς φάνηκε πιο αυθόρμητη και διαχυτική.

Η μάχη των συζύγων είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας, τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων, και σε τακτά διαστήματα γίνονται ειδικές δημοσκοπήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το εκτόπισμα που έχουν στους ψηφοφόρους έπειτα από κάθε τους εμφάνιση. Τα ποσοστά τους «καίνε» τα χέρια των επικεφαλής στα δύο επιτελεία κυρίως επειδή οι σύζυγοι των υποψήφιων προέδρων ασκούν μεγάλη επιρροή στις γυναίκες ψηφοφόρους από τις οποίες, βάσει στατιστικών στοιχείων, εξαρτάται ο τελικός νικητής των εκλογών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την Gallup/USA ο Ρόμνεϊ έχει σοβαρό προβάδισμα έναντι του Ομπάμα (κατά 12 πόντους) στο αντρικό εκλογικό σώμα αλλά στις συγκεντρωτικές δημοσκοπήσεις ο πλανητάρχης «καπελώνει» τον αντίπαλό του!

Πώς παρακολουθούν τους ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τους New York Times τα δύο επιτελεία των υποψηφίων έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την προσωπική ζωή των ψηφοφόρων, σε άνευ προηγουμένου βαθμό.

Χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να επηρεάσουν τον δρόμο προς την κάλπη, μέσω υπονοούμενων, επιβραβεύσεων και απειλών με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι ειδικοί του μάρκετινγκ.

Τις επόμενες εβδομάδες, μάλιστα, οι ψηφοφόροι θα δεχθούν τηλεφωνήματα από εθελοντές των δύο κομμάτων, οι οποίοι θα έχουν μπροστά τους λίστα με τις επιλογές των πολιτών κυρίως στις ιστοσελίδες που επιλέγουν στο διαδίκτυο οι οποίες είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα