Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα ξύπνησε και τρόμαξε την Καλιφόρνια με 6.1 ρίχτερ [βίντεο]

Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στην Καλιφόρνια, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο ξύπνησε για μια ακόμη φορά και έδωσε σεισμό 6,1 ρίχτερ – τον μεγαλύτερο εδώ και 25 χρόνια.

Με επίκεντρο την πόλη Νάπα ταρακούνησε ολόκληρη τη βόρεια Καλιφόρνια αφήνοντας πίσω του δεκάδες τραυματίες και τεράστιες ζημιές ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης, διάσημης περιοχής παραγωγής κρασιού.

Τουλάχιστον 87 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής, με τους περισσότερους να φέρουν ελαφρά τραύματα. Προβλήματα όμως εντοπίζονται και στο

σύστημα ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού, με αποτέλεσμα περίπου 50.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιοχές Νάπα, Σόνομα και Σάντα Ρόζα.

Τι είναι το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα

Πρόκειται για μια ρωγμή μήκους 1.300 km που διατρέχει την κεντρική Καλιφόρνια και είναι η αιτία πολλών μεγάλων σεισμών. Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται εκεί όπου δύο μεγάλες πλάκες της Γης κινούνται παράλληλα η μία με την άλλη (πλάκα Ειρηνικού & πλάκα Βόρειας Αμερικής) Σε αυτή την περιοχή θεωρούν οι επιστήμονες «Πολύ υψηλό» και τον κίνδυνο ενός σεισμού μεγαλύτερου των 7 Ρίχτερ, μέχρι το έτος 2030. Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, στην Καλιφόρνια, περνά από κατοικημένες περιοχές όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, και παραμένει «μπλοκαρισμένο» από το 1957.

The post Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα ξύπνησε και τρόμαξε την Καλιφόρνια με 6.1 ρίχτερ [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα