Το Ποτάμι σε Σταύρο-Δρόμι – Πιθανές άλλες υποψηφιότητες για την αρχηγία στο Συνέδριο

Το Ποτάμι εισέρχεται στην πιο κρίσιμη βδομάδα της δίχρονης πολιτικής του παρουσίας, με το Συνέδριο του κόμματος που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή να δείχνει ως το σημείο εκκίνησης ή αφετηρίας στον ευρύτερο χώρου του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Κι ενώ φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες αναφορικά με τον τρόπο που θα πρέπει το κόμμα να κινηθεί, με κυριότερες αυτές που έχουν εκφράσει ο Σπύρος Λυκούδης αλλά και ο Χάρης Θεοχαρης, αργά χθες το βράδυ, o καθηγητής Νομικής στην

Οξφόρδη, Παύλος Ελευθεριάδης, που ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριο. (http://www.pavloseleftheriadis.com/ypopshfios)

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Ο κ. Ελευθεριάδης εμφανίζεται ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στο Σταύρο Θεοδωράκη και υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του κόμματος θέλει να συνεχίσει το μοντέλο ενός συγκεντρωτικού κόμματος με ελάχιστες διαδικασίες πραγματικής συζήτησης και διαβούλευσης. Σκέψεις να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία φαίνεται να είχε και ο Χάρης Θεοχάρης που όμως δε φαίνεται να το πηγαίνει μέχρι τέλους. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά το Σάββατο, που διατύπωσε την άποψη ότι το Ποτάμι ολοκλήρωσε την αυτόνομη πορεία του, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης. «Η προοπτική αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια. Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περαιτέρω και να κινηθεί μόνο του», είπε ο κ. Θεοχάρης, που έδειξε τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως τη μόνη αξιόπιστη δύναμη για μετεκλογική συνεργασία.

Ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως, δεν ανοίγει τα χαρτιά του αναφορικά με το ζήτημα της πρόσκλησης που έχει απευθύνει η Φώφη Γεννημάτα και συνιστά υπομονή μέχρι την Παρασκευή. «Θα απαντήσουμε την Παρασκευή που ξεκινάει το συνέδριο μας στις προσκλήσεις της κυρίας Γεννήματα. Στη συζήτηση αυτή που γίνεται, για το αν η χώρα χρειάζεται κάτι μεγάλο, ωραίο και δυνατό δεν αρκεί να πεις απλά “όχι”. Η πραγματική ανάγκη δεν καθορίζεται από τους κομματικούς μηχανισμούς. Εδώ είναι και η μεγάλη μας διαφορά με κάποιους φίλους του ΠΑΣΟΚ καθώς εμείς θεωρούμε ότι η κοινωνία θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο», είπε χθες μιλώντας στο MEGA.

Σε κάθε περίπτωση ο χώρος μπαίνει σε μια έντονη περίοδο διεργασιών, ενώ σε αναμονή βρίσκονται όλα τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) που συνομιλούν και με στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ. Σήμερα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Ναύπλιο με τη συμμετοχή των κκ. Μανιάτη, Λυκούδη και Σαχινίδη (τρία στελέχη από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ) με θέμα “Η Ελλάδα σε κρίση, Προοδευτικές απαντήσεις”, στο Επιμελητήριο Αργολίδας, που αποδεικνύει ότι οι ζυμώσεις εντείνονται και θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.

The post Το Ποτάμι σε Σταύρο-Δρόμι – Πιθανές άλλες υποψηφιότητες για την αρχηγία στο Συνέδριο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα