Συγκίνηση στο πάρτι για τον «αυτοκράτορα» Νίκο Γκάλη! [βίντεο]

21:22 7/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Άκρως συγκινητική και λαμπρή εκδήλωση γίνεται αυτή τη στιγμή στο Αλεξάνδρειο, καθώς όλα τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, βρίσκονται συγκεντρωμένα εκεί, προς τιμήν του μεγαλύτερου μπασκετμπολίστα που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα: Τον θρυλικό Νίκο Γκάλη.

Ο αθλητής αυτός, χάρισε σε όλη την Ελλάδα, μεγάλες χαρές και συγκινήσεις, τόσο με τις εμφανίσεις του στον Άρη αλλά και με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα, φυσικά, που έκανε όλη την Ελλάδα να βγει στους δρόμους πανηγυρίζοντας, δεν ήταν άλλο από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Μπάσκετ το 1987, κόντρα στη Σοβιετική Ένωση (με τελικό σκορ 103-101), και τον ίδιο να σκοράρει 40 πόντους στον μεγάλο τελικό.

Πριν λίγα λεπτά, έκανε την εμφάνισή του μέσα στο παρκέ ο Νίκος Γκάλης, με όλο το Αλεξάνδρειο να έχει σηκωθεί όρθιο και να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του. Στο πρόσωπό του, η συγκίνηση ήταν εμφανέστατη, ενώ, τα δάκρυα δεν άργησαν πολύ να κάνουν την εμφάνισή του, ενώ παράλληλα, ο κόσμος δεν σταματούσε να φωνάζει συνθήματα από τα χρόνια που μάγευε την Ευρώπη με τα κόλπα του και τις επιδόσεις του εντός του αγωνιστικού χώρου.

«Σας αγαπώ πολύ!» ήταν τα πρώτα του λόγια προς όλους όσοι βρίσκονται απόψε εκεί για να τον τιμήσουν. Με την μπάλα στα χέρια του, ο βετεράνος του μπάσκετ, έκανε μερικά κολπάκια προκαλώντας τον ενθουσιασμό όλων, που συνεχίζουν να τον αποθεώνουν. «Αυτό είναι το σπίτι και όλοι αυτοί είναι η οικογένειά μου» τόνισε, δείχνοντας τον κόσμο. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή από τη στιγμή που η αγαπημένη του ομάδα κρεμάει ψηλά τη φανέλα του», σχολίασε ο Νίκος Γκάλης και συνέχισε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέμε…»

Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή είσοδο του Νίκου Γκάλη:

Οι μεγάλοι συναθλητές του, που βρέθηκαν στη μεγάλη τιμητική εκδήλωση, είπαν τα καλύτερα για τον αθλητή-πρότυπο, παρά το γεγονός πως πολλοί από αυτούς, βρέθηκαν στην απέναντι όχθη του παρκέ.

Ο Ντίνο Ράτζα σχολίασε: «Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Σίγουρα είναι ένας τεράστιος παίκτης. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κανείς δεν είναι σαν τον Ντράζεν, αλλά ήταν εξαιρετικός».

«Είμαι σε ένα γήπεδο που έχω περάσει έντονες στιγμές, αγάπης και λύπης. Εύχομαι στον κόσμο του Άρη να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές», σχολίασε ο Παναγιώτης Φασούλας, ενώ ο Αργύρης Καμπούρης τόνισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νίκο Γκάλη. Μεγάλος άνθρωπος και μεγάλος αθλητής».

Στη συνέχεια, ο Όντι Νόρις πήρε το λόγο: «Θα ήθελα πολύ να έχω παίξει μαζί του, θα του έδινα σίγουρα την μπάλα αν θα ήμασταν συμπαίκτες. Άλλαξε το μπάσκετ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Ο Ντορόν Τζάμσι σχολίασε από τη δική του πλευρά: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι εδώ, η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά. Περισσότερο από τον καθένα άξιζε αυτή την τιμή ο Νίκος Γκάλης. Φυσικά και ήταν εξαιρετικός ο Νίκος Γκάλης, προικισμένος. Ποιος άλλος παίκτης σε κάνει να ανατριχιάζεις».

«Εκ μέρους όλων των παιδιών θέλω να πω ότι κάνατε το μπάσκετ ελκυστικό σε όλη την Ευρώπη. Σας ευχαριστούμε πολύ. Νίκο ευχαριστούμε», σχολίασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος υπό το άκουσμα «Εσύ Γιαννάκη πάρ’ τους τα μυαλά κι εσύ Γκάλη το κεφάλι».

Ο Γιώργος Σιγάλας σχολίασε: «Κάτι έπρεπε να κάνω για να παίζω στο επόμενο παιχνίδι. Όσο και να προετοιμαζόσουν δεν μπορούσες να τον σταματήσεις. Ήταν ένα φαινόμενο».

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς, δεν ήταν άλλη από το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για τον Μπάνε Πρέλεβιτς. «Δεν σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο αν θα αποδεχόμουν την πρόσκληση», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Το παρόν έδωσε και ο Στιβ Γιατζόγλου είπε: «Είμαστε εδώ για να τον τιμήσουμε και να του πούμε ευχαριστώ. Ευχαριστώ που έτρωγα 50 πόντους στην μούρη, τέλος πάντων, το ξέχασα… Ο Νίκος είναι για την Ελλάδα ότι και ο Τζόρνταν για την Αμερική!».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σχολίασε: «Ο Άρης κατάφερε να επιδράσει κοινωνικά στην πόλη. Όλοι έκλειναν τα μαγαζιά τους την Πέμπτη το βράδυ. Εδώ είμαι σαν προπονητής. Δυστυχώς αργήσαμε να τον τιμήσουμε και από τον Άρη και από την πολιτεία».

Ο Ντορόν Τζάμσι σχολίασε: «Κοιμήθηκα καλά χθες βράδυ μετά από δύο εβδομάδες, γιατί κατάλαβα ότι δεν θα αντιμετωπίσω τον Γκάλη! Είναι σαν στο σπίτι μου εδώ… Εκτιμώ αυτές τις στιγμές».

Ο Όντι Νόρις έχει βαφτίσει το παιδί του Νίκο και ανέφερε γι’ αυτό: «Πάντα εκτιμούσα τον Γκάλη για αυτά που είχε πετύχει. Μετά από ένα παιχνίδι του Άρη με την Μπαρτσελόνα, του είπα… Βάφτισα τον γιο μου Νίκο προς τιμήν σου».

Την εμφάνισή του στο παρκέ έκανε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον κόσμο να του επιφυλάσει μια θερμή υποδοχή και τόνισε που τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή που ήρθα εδώ για να τιμήσω τον Γκάλη. Απλά προσπαθούσαμε να παίξουμε άμυνα απέναντι του, αλλά συνήθως δεν θα καταφέρναμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα