«Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στη θεατρική σκηνή – Το έργο ανεβαίνει στο Εθνικό

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, επέλεξε να μεταφέρει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Η πρώτη επίσημη θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βελέντζα, Εύα Καμινάρη, Κόρα Καρβούνη, Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη.

Δουλειές του ποδαριού προσφέρει στον Στρατηλάτη, τον κεντρικό ήρωα, και την οικογένειά του ο θεσσαλικός κάμπος. Η νομαδική ζωή, η αμορφωσιά, η φτώχεια, αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή τους, αφήνοντας τους στο έλεος της

μοίρας. Ο αφύσικος γάμος της μικρής κόρης, προσωρινή λύση στο οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας, επιδεινώνει τελικά την κατάσταση και η οικογένεια αποξενώνεται σταδιακά, μέχρι τον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση.

Το έργο κατορθώνει να αποτυπώσει γλαφυρά μια εποχή και παράλληλα να διατρέξει το χρόνο, ανατέμνοντας με τρυφερότητα και αυστηρότητα τις ανθρώπινες σχέσεις, και αναδεικνύοντας νοοτροπίες και στρεβλές αντιλήψεις του παρελθόντος, που παραμένουν αναλλοίωτες.

The post «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στη θεατρική σκηνή – Το έργο ανεβαίνει στο Εθνικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα