Το Πακιστάν αρνήθηκε να δεχτεί πίσω μετανάστες από την Ελλάδα

Την ώρα που η Ελλάδα φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες το Πακιστάν αρνήθηκε να δεχθεί στο έδαφός του ειδική πτήση με την οποία θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους 30 πακιστανοί.

Και αυτό παρά τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τις Βρυξέλλες. Και δεν είναι η μόνη χώρα που αρνείται να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Σε επιστολή του στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Νίκος Τόσκας ζητά από

την Κομισιόν να κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να πιεστούν οι τρίτες χώρες για να δέχονται πίσω πολίτες τους που μετανάστευσαν, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνουν αποδεκτοί από τις ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο και ο κίνδυνος εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων σε ελληνικό έδαφος άμεσο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες σε καθημερινή βάση για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρότι η ίδια πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο μιας διπλής κρίσης, της οικονομικής και της προσφυγικής.

«Σε αυτό το πλαίσιο θα εκτιμούσα αν μπορούσατε να εξετάσετε πώς οι επιστροφές μπορούν να εφαρμοστούν όταν τρίτες χώρες δεν εκπληρώνουν τις Συμφωνίες Επανεισδοχής» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ.

The post Το Πακιστάν αρνήθηκε να δεχτεί πίσω μετανάστες από την Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα