«Το παιδί – θαύμα της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς» – Η La Reppublica αποθεώνει τον Τσίπρα

Εκτενές αφιέρωμα στον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζει η Ιταλική εφημερίδα «La Reppublica» η οποία κάνει λόγο για το παιδί - θαύμα της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς.

Διαβάστε τι λέει:

Είναι ο "Νούμερο ένα δημόσιος εχθρός της Ευρώπης" - γνωστός και ως Αλέξης Τσίπρας. Είναι το παιδί θαύμα της

ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς που οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, το πλεονέκτημα σε πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μάλιστα το κόμμα του δεν αποκλείεται να φτάσει και το 32% στις εκλογές μπροστά από την κεντροδεξιά ΝΔ.

Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που ανέστησε την ελληνική ριζοσπαστική αριστερά. Σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών έγιναν ορατές οι ρητορικές ικανότητές του αλλά και αργότερα διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στις διαδηλώσεις ενώ σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο.

Το 2006 , ο Αλέκος Αλαβάνος τον έχρισε υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας . Κατέβηκε ως αουτσάιντερ και προς γενική έκπληξη όλων συγκέντρωσε το 10,5 % των ψήφων . Από τότε δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται. Το 2008 αντικατέστησε τον Αλέκο Αλαβάνο και ανέλαβε να καθοδηγήσει το κίνημα. Έκανε βασικό του σύνθημα το «Όχι στο Μνημόνιο».Και στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας με το 17 % των ψήφων .

Τον τελευταίο καιρό έχει ρίξει τους τόνους του σχετικά με το ευρώ λέγοντας ότι «πρέπει να παραμείνουμε στο ενιαίο νόμισμα» αν και σνόμπαρε επιδεικτικά τα εγκαίνια της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μόνο του πρόβλημα θα είναι το πως θα διαχειριστεί τη νίκη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα