Το νεύμα: Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε στην Δήμητρα Λιάνη να σταθεί δίπλα του [βίντεο]

Ήταν μία εποχή όπου οι Έλληνες έπαιρναν την σημαία του ΠΑΣΟΚ και έβγαιναν στους δρόμους χωρίς να το πολυσκεφτούν. Ήταν άλλωστε αρχηγός του κόμματος, ο ιδρυτής του, ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος ήταν και πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Την εποχή εκείνη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήδη μετά από επτά συναπτά έτη διακυβέρνησης είχε αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι

του στην χώρα, και θα το άφηνε για πολλά χρόνια μετά. Ωστόσο ο Ανδρέας δεν είχε αφήσει τίποτα να «σημαδέψει» τον ίδιο μέχρι τις 22 Οκτωβρίου του 1988. Ήταν το γνωστό «νεύμα» που έκανε όλη την Ελλάδα να σιωπήσει.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με το αεροσκάφος της Ολυμπιακής ερχόμενος από το Λονδίνο. Ο τότε πρωθυπουργός είχε υποβληθεί σε επιτυχή επέμβαση μπαι-πας στο Χέρφιλντ και επέστρεφε στην Ελλάδα να συνεχίσει το δύσκολο έργο του. Στο πλευρό του στάθηκαν και δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι οι οποίοι πήγαν μέχρι το αεροδρόμιο προκειμένου να τον υποδεχθούν στην «επάνοδό» του κρατώντας τόσο ελληνικές σημαίες όσο και σημαίες του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου βγαίνει από το αεροσκάφος και κατεβαίνει τα πρώτα σκαλιά. Χαιρετά για αρκετή ώρα το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο παραληρεί. Όλα έβαιναν όπως αναμένονταν μέχρι την στιγμή που ο Ανδρέας γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω. Εκεί, μία γυναίκα με ξανθά μαλλιά τον κοιτούσε χαμογελαστή και υπερήφανη. Με μία κίνηση ο Ανδρέας Παπανδρέου της έκανε νόημα να κατέβει τα σκαλιά μαζί του. Ήταν η Δήμητρα Λιάνη η οποία εκείνη την στιγμή είδε την σχέση της με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισημοποιείται σε όλο το πανελλήνιο με ένα μόλις νεύμα.

Έναν χρόνο αργότερα η Δήμτρα Λιάνη γινόταν και επισήμως η σύντροφος του Ανδρέα Παπανδρέου με τον γάμο τους και η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού. Αυτός ήταν ο Ανδρέας, δεν λογάριασε τίποτα και κανέναν, πήρε μία γυναίκα από τους αιθέρες και την έβαλε να σταθεί δίπλα του ως πρώτη κυρία της χώρας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα