Το νέο Opel Astra παρουσιάζεται στη Μπρατισλάβα – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Την Πέμπτη η Opel παρουσιάζει στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας τη νέα γενιά του Astra. Το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στην 66η Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης, εισήλθε στην επόμενη φάση της καριέρας του που περιλαμβάνει και το λανσάρισμα του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το νέο Opel Astra,

αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Νοεμβρίου και η αντιπροσωπεία έχει προγραμματίσει την εισαγωγή τριών εκδόσεων εξοπλισμού. Η παλέτα των κινητήριων συνόλων που ενδιαφέρουν την ελληνική αγορά, απαρτίζεται από ένα μοτέρ ντίζελ σε δυο εκδοχές όσον αφορά την ισχύ και έναν βενζινοκινητήρα. Ειδικότερα, η πετρελαιοκίνητη μονάδα 1.600 κ.εκ. αποδίδει 110 είτε 136 ίππους και η βενζινοκίνητη 1.000 κ.εκ. 105 ίππους.

Η νέα γενιά έχει καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά από την απερχομένη. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας περιορίστηκε στο 0,285. Το νέο Astra έχει συνολικό μήκος 4.37 μ. και είναι σχεδόν πέντε εκατοστά μικρότερο από τον προκάτοχό του.

Το ύψος του έχει μειωθεί κατά 2,5 εκατ. στα 1,48 μ. και το πλάτος αντίστοιχα κατά 0,5 εκατ. στα 1,81 μ.. Αυτές οι διαστάσεις δρουν θετικά στη συνολική αντίσταση με μία μετωπική επιφάνεια περίπου 0,642 τετραγωνικών μέτρων (συγκριτικά με τα 0,770 τ.μ. του προκατόχου του), και κατ’ επέκταση στην απόδοση καυσίμου.

Οι μηχανικοί έδωσαν στην οροφή μία ομαλή καμπύλη προς τα πίσω για να μειώσουν περαιτέρω την αντίσταση. Η διακριτική πίσω αεροτομή λειτουργεί σαν ακμή αποκόλλησης ροής που διακόπτει τη ροή αέρα στο πάνω τμήμα χωρίς να δημιουργεί ενοχλητικούς στροβιλισμούς. Ακόμα και η κολόνα C με τα μικρά άκρα της σχεδιάστηκε για να κατανέμει τη ροή αέρα πιο αποδοτικά συγκριτικά με του προηγούμενου Astra, μειώνοντας επομένως τη αντίσταση.

Η Opel αποφάσισε να αποφύγει τις ποδιές πλήρους κάλυψης πατώματος και να αναθεωρήσει τα εξαρτήματα για τη διασφάλιση καλύτερης ροής αέρα. Το κάτω τμήμα του αυτοκινήτου έχει τώρα δομές βελτιστοποιημένης ροής και σύστημα έδρασης μπαταρίας, ενώ ο νέος πίσω άξονας κάθεται ψηλότερα συγκριτικά με το προηγούμενο Astra, ώστε να μην εμποδίζει τον αέρα που ρέει κάτω από το αυτοκίνητο. Όλα αυτά τα μέτρα παίζουν ζωτικό ρόλο στην άριστη αεροδυναμική. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, είναι μέχρι 200 κιλά ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο.

Το νέο Opel Astra λανσάρει το σύστημα φωτισμού full matrix LED και την υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar. Η υπηρεσία OnStar θα λανσαριστεί στη χώρα μας το 2016.

Η νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment περιλαμβάνει, το νέο R 4.0 IntelliLink διαθέτει οθόνη αφής 7-ιντσών και επιτρέπει εκτενή ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto - στάνταρ από το Enjoy. Η νέα γενιά εργονομικών καθισμάτων Opel, δοκιμασμένη και πιστοποιημένη από ανεξάρτητη ομάδα ειδικών της πλάτης του Γερμανικού οργανισμού AGR (Campaign for Healthy Backs), είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό.

Ανακοινώθηκε ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 30.000 παραγγελίες, αν και επίσημα λανσάρεται στις 10 Οκτωβρίου. Η Μαίρη Μπάρα διευθύνων σύμβουλος της General Motors δήλωσε στην έκθεση της Φρανκφούρτης: «Από το 2016 έως το 2020 θα λανσάρουμε 29 νέα οχήματα συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού οχήματος και μιας δεύτερης ναυαρχίδας μαζί με το Insignia. Το νέο SUV θα παράγεται στο Rüsselsheim μέχρι το τέλος της δεκαετίας και θα τονώσει ακόμα περισσότερο τη μάρκα τεχνολογικά».

Η Opel στοχεύει να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2022, έχοντας διασφαλίζει την τρίτη θέση πέρσι στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

The post Το νέο Opel Astra παρουσιάζεται στη Μπρατισλάβα – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα