Το μυστικό σχέδιο Τσίπρα για δημοψήφισμα αν η Τρόικα κλείσει τις κάνουλες του χρήματος

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο ότι δεν μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας και άρα οι εκλογές είναι βέβαιες είτε στο τέλος Ιανουαρίου είτε το αργότερο στις 8 Φεβρουαρίου.

Κανείς στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα

δεν αμφιβάλει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αυτό που θα αποτελέσει τη βάση της προεκλογικής τους εκστρατείας είναι η αυτοδυναμία, όπως ήδη έχει ήδη φανεί καθαρά από την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και έχει επισημάνει το koolnews.gr [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Ανεξαρτήτως αυτού όμως, ο κ. Τσίπρας είναι βέβαιος ότι θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση και θα είναι αυτός που θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές την επόμενη ημέρα του Μνημονίου.

Πράγματι, ο κ. Τσίπρας λέει απολύτως την αλήθεια όταν διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει plan b στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το χρέος και την Τρόικα. Ο βασικός σχεδιασμός του κόμματος που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα λέει ότι πάμε στους δανειστές, τους εξηγούμε την κατάσταση, τους αναλύουμε τα δεδομένα, τους γνωστοποιούμε τις κόκκινες γραμμές που λίγες ημέρες πριν όρισε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός και τους παρουσιάζουμε την αντιπρόταση για έξοδο της χώρας από την κρίση, για πραγματική ανάπτυξη και για αποπληρωμή σημαντικού μεν, άλλα πάντως μέρους του χρέους της χώρας στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε επισημάνει ότι το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ειδικότερα η κυρία Μέρκελ, θα τον ακούσουν όχι επειδή είναι πιο ωραίος ή πιο μάγκας από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά γιατί θα είναι απολύτως πειστικός και κυρίως γιατί θα έχει τη διάθεση να διαπραγματευθεί πραγματικά ως το τέλος.

Το μυστικό σχέδιο για δημοψήφισμα

Κι όμως στο στενό επιτελείο της Κουμουνδούρου υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Όμως αυτό δεν αφορά στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό. Αν παρά τα όσα πιστεύουν πραγματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι δανειστές φανούν αμετακίνητοι στα αιτήματά τους και φτάσουν μάλιστα σε ακραίες λύσεις (διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΚΤ ή ακόμη και απειλή έξωσης από την Ευρωζώνη) τόσο είναι αποφασισμένοι να καλέσουν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει.

Παρά το γεγονός ότι δεν ομολογείται και δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιου είδους προεκλογική παραδοχή, καθώς όλοι θυμούνται τι έγινε με το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου και οδήγησε στην έξωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, η ουσία είναι ότι το σχέδιο υπάρχει.

Ο ελληνικός λαός θα κληθεί τότε να αποφασίσει αν θέλει να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο, αυτόν με τον πόνο και τα δάκρυα ή να υποταχθεί για μια ακόμη φορά και αυτή τη φορά μόνιμα στο πρόγραμμα που θα υποδεικνύει η Τρόικα και οι δανειστές.

Προφανώς πριν φτάσουμε εκεί υπάρχουν πολλά επεισόδια στο πολιτικό σίριαλ της χώρας και ενδεχομένως αστάθμητοι παράγοντες όπως η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

The post Το μυστικό σχέδιο Τσίπρα για δημοψήφισμα αν η Τρόικα κλείσει τις κάνουλες του χρήματος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα